bezár
 

építészet

2011. 02. 11.
Építészeti elismerés a reptér új csarnokának
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A ferihegyi repülőtér 2-es termináljának SkyCourt (Égi Udvar) elnevezésű, még átadás előtt álló központi csarnoka nyerte el idén a Tierney Clark brit-magyar építőmérnöki díjat - közölte az MTI-vel pénteken a légikikötőt üzemeltető Budapest Airport Zrt. vállalati kapcsolatok igazgatója.

prae.hu

Hardy Mihály tájékoztatása szerint a díjat a brit építőmérnöki kamara (Institution of Civil Engineers), a Magyar Tanácsadó Mérnökök és Építészek Szövetsége, valamint a Magyar Mérnöki Kamara adományozza az év legjobb építőmérnöki teljesítményének elismeréseként.

A díjat odaítélő három szervezet munkatársai elsősorban az épület használhatóságát, célnak való megfelelését, az esztétikumot, valamint a racionális munkaerő- és anyagfelhasználást értékelik a bírálat során. Az üveg-acél szerkezetű SkyCourt a Tima Zoltán vezette KÖZTI-s építész csapat tervei nyomán valósult meg a KÉSZ-csoport mint fővállalkozó irányításával.

A Tierney Clark-díjat a brit és a magyar építőmérnökök 2000-ben alapították a budapesti Lánchíd angol származású tervezőjének tiszteletére; az elismerést idén január 20-án adták át.

A Budapest Airport közlemény szerint a SkyCourt átadása február 15-én fejeződik be. Az épületben már elkészült a csomagosztályozó rendszer, a leendő bérlők az utolsó simításokat végzik az üzletek és az éttermek kialakításán.

A SkyCourt ünnepélyes megnyitóját március 18-án tartják, utána két nyílt napon a nagyközönség is felkeresheti, majd március 27-től az utazók vehetik birtokukba az új terminált.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Az építészet mint idea és realitás a 80-as évek Magyarországán
építészet

Interjú Filip Rybkowskival
építészet

Beszámoló a 18. Velencei Építészeti Biennáléról
építészet

Interjú Kőszeghy Flórával

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Platon Karataev: Napkötöző
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés