bezár
 

art&design

2011. 02. 11.
A miskolci kocsonya és a mohácsi busó
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kóstoljon bele a legendába! mottóval indították a Miskolci Kocsonyafesztivál csütörtöki sajtótájékoztatóját, ahol nemcsak a kocsonya elengedhetetlen szereplője, a béka jelent meg, hanem busók is, jeleként annak, hogy együttműködésre lépett a kocsonyafesztivál és mohácsi busójárás.

prae.hu

A XI. Miskolci Kocsonyafesztivál idén február 18. és 20. között várja a vendégeket. A borsodi megyeszékhelyen három napig "áll majd a bál" a város utcáin és terein, a gasztronómia híveinek éppúgy kedvezve, mint a kultúra szerelmeseinek - részletezte a rendezvény igazgatója.

Rózsa Edit beszámolt arról, hogy a mára nemzetközivé vált eseménysorozatra minden várakozást felülmúló számú és színvonalú pályázat érkezett, rendkívüli az érdeklődés határon innen és túl.

Külön rangot ad idén az, hogy a világ nem tárgyiasult kulturális örökségévé nyilvánított mohácsi busójárás is bemutatkozik a kocsonyafesztivál vendégeinek.

Hozzátette: az ország ezen két téli fesztiválja együttműködésre is lépett. Mindezt a miskolci sajtótájékoztatón két busó is megerősítette jelenlétével, Vikár Csaba, a mohácsi önkormányzat kulturális tisztségviselője pedig már a miskolciakat invitálta vendégségbe a március 3. és 8. közötti mohácsi rendezvényre.

A sajtótájékoztatón a szervezők kitértek arra, hogy egyebek mellett a Harmadik Kor Egyeteme Miskolci Közhasznú Alapítvánnyal is együttműködnek. Az alapítvány idősei nemcsak élvezői, de tevékeny szereplői lesznek a kocsonyafesztivál eseménysorozatának, február 18-án ugyanis közösen indítják újra a XVI. századi vizsolyi nyomdát.

Az érdeklődők - II. Rákóczi Ferenc dédunokája, Rákóczi Zsigmond segítségével - saját kezűleg nyomtathatják ki a Vizsolyi Biblia eredeti első oldalát, a Szinva-teraszon felépített, az ország egyetlen működőképes korabeli interaktív nyomdájában.

Az idei kocsonyafesztiválon a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt lehetőségük nyílik majd az állatokkal való közvetlen kapcsolatteremtésre, ismerkedésre és élménygyűjtésre is.

Elképzelhetetlen a rendezvény az úgynevezett Zöld Sátor és a benne helyt kapó civil szervezetek bemutatói nélkül is. Az egyik ilyen szervezet a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, amelynek zoopedagógusától különböző érdekességeket tudhatnak meg az érdeklődők az állatkert lakóiról, valamint megismerhetik számos kampányukat, például az idei denevérvédelmi akciójukat.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bartók György szerzői estje a Fugában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés