bezár
 

art&design

2011. 02. 10.
Nem kelt el a Gauguin-csendélet
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nem kelt el Paul Gauguin Nature morte a l'Esperance (Csendélet a reménységhez) című képe a Christie's szerdai londoni árverésén, pedig az aukció legjelentősebb bevételét várták eladásától.

prae.hu

Gauguin barátja, Vincent van Gogh előtti tisztelgésnek szánta a napraforgós képet, amelyet 1901-ben festett Tahitin. A szakértők előzetes becslése alapján legalább 10 millió fontos (3,2 milliárd forintos) leütési árat várt tőle a Christie's.

Az aukciósház egyébként összesen 61,9 millió fontos (20 milliárd forintos) kasszával zárta az impresszionista festők szerdai árverését, ez az összeg a remélt bevételi határ alsó sávját súrolta.

A legnagyobb árat, 7,2 millió fontot (2,3 milliárd forintot) Pierre Bonnard Terrasse a Vernon című festményéért fizette ki egy vásárló.

A Christie's szürrealista mesterek műveiből rendezett másik szerdai londoni árverésén az előzetes becslésekkel összhangban 23,4 millió font (7,5 milliárd forint) bevétel gyűlt össze az eladásokból. Az árverési ház honlapja szerint René Magritte L'aimant (Delej) című festménye 4,7 millió fontos (1,5 milliárd forintos), Salvador Dalí Etude pour 'Le miel est plus doux que la sang' (A vér édesebb, mint a méz című kép vázlata) pedig 4 millió fontos (1,3 milliárd forintos) leütéssel cserélt gazdát.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés