bezár
 

zene

2011. 02. 09.
Nem vezényel a műtéten átesett Muti
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ebben a hónapban már nem vezényli a Chicagóban meghirdetett koncertjein az amerikai nagyváros szimfonikus zenekarát Riccardo Muti világhírű olasz karnagy; az együttes zenei igazgatója a múlt héten összeesett próba közben és meg kellett műteni.

prae.hu

A 69 éves művész az esés közben töréseket szenvedett arcán és állkapcsán. Riccardo Mutit egy éve nevezték ki a rangos chicagói zenekar zenei igazgatójává, és ez már a második alkalom, hogy egészségi gondjai miatt nem tudja ellátni feladatát.

A karmestert további vizsgálatoknak vetik alá, hogy kiderüljön, mi okozta csütörtöki ájulását. Legalább három hétre van szüksége ahhoz, hogy felépüljön, így a szimfonikusok tájékoztatása szerint februárban már nem tud pódiumra állni a zenekar chicagói koncertjein.

Muti helyét az elkövetkező hetekben Gianandrea Noseda karmester veszi át, aki a múlt évadban már vezényelte a chicagói szimfonikusokat. A műsorrendben is változtatásokat eszközöltek.

Riccardo Muti a tervek szerint a legközelebb áprilisban vezényli a zenekart, amely április 15. és 17. között a New York-i Carnegie Hallban lép fel.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés