bezár
 

art&design

2011. 02. 08.
Tisztelegnek az Apollo Theater előtt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egykori fotók, videók, hangszerek, fellépőruhák és cipők láthatók azon a kedden New Yorkban nyíló kiállításon, amely a legendás harlemi koncerthely, a 77 éves Apollo Theater előtt tiszteleg.

prae.hu

Az Apollo Michael Jacksontól James Brownig a fekete zene számos híressége számára jelentett mérföldkövet karrierje építésében. A városi múzeumban (Museum of the City of New York) nyíló tárlaton mások mellett Ella Fitzgerald, Ray Charles, Louis Armstrong, Miles Davis és Sammy Davis Jr. személyes tárgyai tekinthetőek meg, de Martin Luther King, valamint az Apollót 1935-től haláláig, 1974-ig irányító Frank Schiffman néhány levele is része a kiállításnak.

Lehetett szving, Motown-stílus vagy akár hiphop, az 1500 néző befogadására alkalmas Apollo számos zenei stílust és művészt fogadott be. Az 1934-ben indult híres Apollo Amatőr Esteken tűnt fel például Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Jimi Hendrix és a Jackson 5 is.

A New York-i városi múzeum kiállítása bemutatja a harlemi negyed fekete kultúrájának történetét is. Michael Jackson 9 éves volt, amikor bátyjaival először az Apollo Theater színpadára lépett. Az általuk alkotott Jackson 5 két évvel később, 1969-ben megnyerte a tehetségkutató versenyt; Jacko Smokey Robinson számát, a Whos's Lovin' You-t adta elő.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés