bezár
 

irodalom

2011. 02. 07.
PÜSKI 100 - Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség elnökének nyilatkozata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Meglepődve fedeztem föl nevemet, sajnos már megkésve, a Püski Sándor születésének 100. évfordulója alkalmából a TF nagyelőadójában 2011. február 6-án megrendezésre került hatórás konferencia előadói között. Ráadásul „előadásom” ott feltüntetett címén soha nem publikálnék és tartanék előadást.
Az általam is nagyra becsült Püski Sándor tiszteletére életre hívott illusztris rendezvény védnöki tisztségére kértek csupán fel a szervezők, amit, nagy megtiszteltetésnek tartva, a Magyar Írószövetség nevében elvállaltam. Ha valóban fölkérnek egy rövid előadás tartására is, bizonyára éltem volna a lehetőséggel, és szóltam volna néhány szót az értelmiség felelősségvállalásáról, arról, hogy Püski Sándor miért lehet még a legújabb nemzedékek életében is követendő példa a maga következetes és hajlíthatatlan jellemével, önfeláldozó munkálkodásával, azzal a páratlan műhelyszervező tevékenységgel, amelynek köszönhetően kiadója mindmáig számos kiemelkedő alkotó szellemi otthonává válhatott mind az Egyesült Államokban, mind pedig hazánkban. Szigetté a háborgó tengeren.

Szervezési malőrnek tartom az esetet, nem keresek bűnbakot, bízva abban, hogy ilyesmi soha többé nem fordul elő sem velem, sem mással!

Továbbá elnézést kérek mindazoktól, akiket akaratom ellenére és tudtomon kívül is megtévesztettem, akik esetleg az én előadásomra is számítva tisztelték meg az egyébként nagyon rangos konferenciát. (További nyilatkozatot az ügyben nem kívánok tenni!)

2011. február 7.


Szentmártoni János
a Magyar Írószövetség
elnöke

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés