bezár
 

art&design

2011. 02. 07.
Rekordszámú program az idei busójáráson
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Minden eddiginél több, harminc helyszínen hetvenöt programmal várják az érdeklődőket a március 2-án kezdődő mohácsi busójáráson - adta hírül az Új Dunántúli Napló hétfőn.

prae.hu

Az UNESCO szellemi világörökségi listáján szereplő fesztivál hét napja alatt országos és nemzetközi rendezvényeket is kínálnak. Ilyen lesz a Katolikus Iskolák Országos Népzenei és Népművészeti Fesztiválja, a Schneider Lajos Országos Népdaléneklési Találkozó, s egyebek mellett az Országos Népzenei Tehetségkutató Verseny is.

Újdonság, hogy a Deák téren is felállítanak egy színpadot, ahol zenés, táncos rendezvényeket tartanak. A Sokac-révnél hatalmas kivetítőt állítanak fel, melynek köszönhetően azok is tudják követni a busók csónakos átkelését a Dunán, akik a nagy tömeg miatt nem jutnak a part közelébe.
A busójárásra ötezer forint névértékű emlékpénzt ad ki a Magyar Nemzeti Bank A szellemi örökség elemei Magyarországon című sorozat nyitányaként.

A Duna-parti kisváros március 6-ra, vasárnapra várja a legtöbb látogatót, a busók felvonulására, a máglyagyújtásra több tízezren lesznek kíváncsiak.
Akik szállást szeretnének foglalni, igyekezniük kell, mert az elmúlt évek tapasztalatai alapján ez a fesztivál ideje alatt nemcsak Mohácson, hanem a környező falvakban hiábavaló próbálkozás lesz - olvasható a baranyai napilapban.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés