bezár
 

irodalom

2011. 02. 06.
Konyha a krimiben - Programok a Francia Intézetben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Előadások, filmvetítés, koktélkeverő irodalmi alkotóműhely és "fekete vacsora" is színesíti a Konyha a krimiben című sorozat programjait február 10. és 12. között a budapesti Francia Intézetben.

prae.hu

A háromnapos rendezvény a francia roman noir szerzőit vonultatja fel: Jean-Bernard Pouy, Chantal Pelletier, Patrick Raynal és Arlette Raynal-Lauterbach látogatnak el a Francia Intézetbe, hogy találkozzanak a magyar közönséggel. Az esemény célja bemutatni, miképpen jelenik meg a konyhaművészet a krimikben - közölte Balla Borbála sajtóreferens az MTI-vel. Az előadókkal Jean-Bernard Pouy roman noir szerző beszélget franciául, szinkrontolmács segítségével.

Csütörtökön 19 órától Patrick Raynal és Arlette Raynal-Lauterbach várja az érdeklődőket. Patrick Raynal, a Gallimard kiadó Série Noire című krimisorozatának egykori igazgatója, író, forgatókönyvíró és újságíró keltette életre Giuseppe Corbucci, a nizzai magándetektív figuráját. A Patrick Raynal és az Arlette Raynal-Lauterbach szerzőpáros 150 olyan részletet gyűjtött össze a Série Noire köteteiből, amelyekben a szereplők éppen étkeznek. Így született A Série Noire ételei és italai című kötet, ebben a többi között 298 ínycsiklandó étel, 302 különleges koktél- és desszertrecept is található. Pénteken 18 órától Chantal Pelletier esszé-, regény- és novellaíró, Maurice Laice felügyelő alakjának kiötlője tart előadást.

Este fél 9-kor "fekete vacsorán" vehetnek részt az ínyencek, jelentkezni a h.antal@inst-france.hu címen kell, a menü ára 8000 forint. A vacsorát Jean-Claude Izzo marseille-i író művei inspirálják. A menüben szerepel egyebek mellett fougasse fekete olívával, hummusz, libamáj terrine, borjúpofa provence-i paradicsommal és narancsos lepény fekete csokoládéval.

A szombaton 17 órakor kezdődő koktélkeverő irodalmi műhelyben a négy francia krimiíró 5 fős csapatokat toboroz a közönségből, majd megírnak egy-egy "koktélos" történetet. Ezt a koktélt elkészítik, végül közösen megisszák. Marco Ferreri Dillinger halott című filmjét 19 órától tekintheti meg a publikum francia nyelven, magyar hangalámondással. A szerzők műveiket szombaton 14 órától dedikálják a Latitudes Könyvesboltban.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Horváth Iván (1948-2024)
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés