bezár
 

színház

2011. 02. 05.
Hippolyt, a lakáj - zenés vígjáték a Karinthy Színház műsorán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A budapesti Karinthy Színházban bemutatták a Hippolyt, a lakáj című zenés vígjátékot, Galla Miklóssal a címszerepben. A nagy sikerrel induló darab további főbb szerepeiben Koltai Róbert, Voith Ági, Kapócs Zsóka látható.

Szkéné színház

A Hippolyt, a lakáj volt az első magyar hangos film Kabos Gyulával és Csortos Gyulával a főszerepben. A film 1931-ben készült, és talán azóta is az egyik legnépszerűbb magyar film.

Ugyancsak a Hippolyt, a lakáj az első magyar film, amelyből színdarab készült 1984-ben, a Játékszínben - Benedek Miklós, Szacsvay László és Molnár Piroska főszereplésével. A színpadra alkalmazó Vajda Anikó és Vajda Katalin a filmből zenés vígjátékot írt. Ily módon az eredeti fekete-fehér film nemcsak színes, de zenés is lett. A színdarab sikere - csakúgy, mint a filmé - óriási volt, több mint 300-szor ment a Játékszínben telt házak előtt.

A darab sikere azóta is töretlen, nincs olyan színházi évad, hogy valahol az országban ne lenne repertoáron. Furcsa módon azonban Budapesten az első bemutató óta nem játszották.
Hippolyt, a lakáj
Ezúttal a Karinthy Színház jóvoltából a budapesti nézők 20 év után végre újra élvezhetik Schneider Mátyás és Hippolyt legendássá vált humoros párharcát, ezúttal Koltai Róbert, Galla Miklós, és Voith Ági főszereplésével.

A történet változatlanul időszerű, hisz ki ne ismerné a mai „Schneider családokat”, akik anyagiakban ugyan gazdagok lettek, de szellemiekben igencsak szegények maradtak.

Legközelebb február 10-én és 19-én lesz műsoron a Hippolyt, a lakáj a Karinthy Színházban.


Karinthy Színház
Tel: 06-1/783-5030
E-mail: karinthy.szinhaz@gmail.com
1115 Bp. Bartók Béla út 130.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés