bezár
 

irodalom

2011. 02. 05.
Irodalmi múltjuk felelevenítésére készülnek a svájci hotelek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A svájci hotelekben régi hagyománya van az írók elszállásolásának, akik aztán gyakran irodalmi szövegeik tárgyává és "szereplőjévé" tették a szállodát. A Swiss Deluxe Hotels Egyesület (SDH) ezt a tradíciót szeretné feleleveníteni és újraértelmezni Writers in Residence elnevezésű programjával.

prae.hu

Fiorenzo Fässler, az SDH üzleti vezetője Bernben elmondta: a hotelekbe három-három napra összesen 37 írót hívnak meg elsősorban Svájcból, de várnak német, francia, brit, amerikai, kongói, indiai és kanadai írókat is.

A hotelben eltöltött napok által inspirált elbeszéléseket, novellákat 2012-ben a könyv világnapján, április 23-án mutatják be különböző internetes oldalakon és az SDH magazinjában. Emellett az egyes hotelek később felolvasásokat is szerveznek a náluk megszállt szerzők részvételével.

A projektet nyilvános pályázat előzte meg, ezt követően választották ki az írókat Cordula Seger irodalmár részvételével. Seger a Bécsi Egyetem munkatársa és a Grand Hotel - Bühne der Literatur (Grand Hotel - Az irodalom színpada) címmel megjelent könyv társkiadója.

A múltban olyan világhírű írók éltek és alkottak Svájci hotelekben, mint Thomas Mann, Goethe, Balzac, Tolsztoj, Rilke és Mark Twain. Vlagyimir Nabokov összesen 16 éven keresztül - 1961 és 1977 között - élt ugyanabban a szállodában, a mai Fairmont Le Montreux Palace-ban.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés