bezár
 

irodalom

2008. 06. 05.
Ünnepi Könyvhét - kezdődik a könyves seregszemle
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A ma kezdődő 79. Ünnepi Könyvhét és a hozzá kapcsolódó 7. Gyermekkönyvnapok könyvbemutatókkal, dedikálásokkal, zenés produkciókkal, színházi előadásokkal, kiállításokkal, valamint filmvetítésekkel várja az érdeklődőket Budapesten és számos vidéki városban.

prae.hu

 A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) által rendezett Ünnepi Könyvhét a fővárosi Vörösmarty téren lévő Oroszlános kútnál veszi kezdetét csütörtök délután Juhász Ferenc kétszeres Kossuth-díjas költő ünnepi szavaival. Ezt követően adják át a Szép Magyar Könyv 2007 verseny elismeréseit és a kulturális tárca által alapított, a minőségi könyvesboltokat jutalmazó Hermész-díjakat az Aranytíz Művelődési Központban.

Zentai Péter László, az MKKE igazgatója korábbi tájékoztatása szerint mintegy 400 magyar szerző jelentetett meg kötetet a könyvhétre.

Az Ünnepi Könyvhéten megemlékeznek a könyves ünnepet kezdeményező Supka Gézáról: tiszteletére emléktáblát koszorúznak a XI. kerületi Bocskai úton, személyes tárgyaiból, dokumentumaiból, valamint a róla és családjáról készült fotókból pedig kiállítás nyílik a Magyar Írószövetség Bajza utcai klubjában. 

A 79. Ünnepi Könyvhétnek Budapest mellett több vidéki helyszín is otthont ad, egyebek mellett Balatonfüred, Békéscsaba, Cegléd, Dunaújváros, Eger, Gödöllő, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Nagykőrös, Szeged, Pécs, Sopron, Szombathely, valamint Zalaegerszeg.

nyomtat

További írások a rovatból

Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés