bezár
 

zene

2011. 02. 02.
Felbomlott a White Stripes zenekar
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bejelentette felbomlását a White Stripes, az elmúlt csaknem másfél évtized egyik leginvenciózusabb amerikai rockformációja; a gitáros-énekes Jack White és a dobos Meg White duója a közlemény szerint "számtalan ok miatt" megy szét, ezeket azonban nem részletezték.

prae.hu

"Befejeztük, nem lesznek újabb lemezek vagy élő fellépések" - szerepel a White Stripes honlapjára szerdán feltett nyilatkozatban.

A nyers hangzásával, a punk és a blues hatásait magán viselő zenéjével az 1997-ben Detroitban alakult White Sripes a hetvenes évek hangzását hozta vissza a rockba, mindezt csupán egy gitár és egy dob, valamint a remekül megírt számok segítségével.

A kezdetben a magánéletben is egy párt alkotó Jack és Meg White 1999-ben jelentette meg debütáló korongját The White Stripes címmel, amely azonnal kivívta a közönség és a kritika elismerését. A 2001-ben kiadott harmadik anyag, a White Blood Cells ma már alaplemez; az album a garázsrock egyik vezető csapatává tette az alternatív formációt.

A 2000-es években további négy korongot készítettek, miközben a dalszerzésért és a szövegekért egyaránt felelős Jack White más, szintén sikeres projektekbe - Raconteurs, Dead Weather - kirándulgatott és producerként is nevet vívott ki magának.

"A White Stripes nem művészeti különbségek vagy akarathiány miatt ér véget és nincs baj az egészségi állapotunkkal sem" - szerepel a zenekar kissé rejtélyes közleményében. Bennfentesek szerint White-ék egyszerűen konzerválni akarják azt a tiszteletet és sikert, amely őket jelenleg övezi.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés