bezár
 

irodalom

2011. 02. 02.
Február 3: a rejtvényfejtők napja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egésznapos rejtvényfejtőversenyt szervez a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete (ROE) szombaton, A magyar rejtvényfejtők napja alkalmából.

prae.hu

István György, a ROE elnöke az MTI-nek elmondta: az egyesület kezdeményezésére Hiller István oktatási és kulturális miniszter 2007-ben járult hozzá, hogy minden év február 3-át - a Füles című rejtvénylap első számának megjelenésének napját - A magyar rejtvényfejtők napjává nyilvánítsák.

A Füles és a rejtvényfejtés egymástól elválaszthatatlan fogalom, és mivel a Fülesben a rejtvénypaletta minden ága - így a keresztrejtvény, a logikai rejtvény, a képrejtvény és a kvíz - megtalálható, ezért gondoltuk úgy, hogy ez a sajtótörténetben is különleges nap a legalkalmasabb az évenkénti ünneplésre - tette hozzá a ROE elnöke.

István György elmondta: a hagyományoknak megfelelően a jeles nap alkalmából egésznapos rejtvényfejtőversenyt szerveznek szombaton.
Az egyéni versenyen a kezdőtől a mesterig - skandináv rejtvénytől a kevert olasz típusúig - minden rejtvényfejtő megtalálhatja a neki megfelelő rejtvényt.

Lesz kvízrejtvény, logikai rejtvény, szudoku és titkosírásfejtés is, és idén először a betűrejtvények és a vizuális rejtvények kategóriájában is tesztelhetik magukat a fejtők - tette hozzá.

A versenyre előzetesen már több mint 150 rejtvényfejtő jelezte részvételét az ország minden pontjáról.

István György emlékeztetett arra, hogy Magyarországon több mint egymillió ember fejt rendszeresen rejtvényeket, a kvízműsorok nézettsége is átlagon felüli, és a magyar kultúra szerves és világszerte ismert része például a Rubik Ernő által feltalált Bűvös kocka, mutatva, hogy hazánkban a rejtvénykultúra és a logikai készség átlag feletti.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Horváth Iván (1948-2024)
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés