bezár
 

színház

2011. 01. 28.
Blaskó Balázs az egri színház új igazgatója
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Többségi szavazással Blaskó Balázst választotta az egri Gárdonyi Géza Színház új igazgatójává pénteki ülésén a Heves megyei önkormányzat.

Szkéné színház

Blaskó Balázs Csizmadia Tibort váltja a poszton. Az új igazgatót 8 igen szavazattal, 2 nem és 5 tartózkodás mellett választották meg, megbízása február 1-től 5 évre szól.

A megyei önkormányzat decemberben írt ki pályázatot a posztra, a felhívásra hárman jelentkeztek: Barta Dóra, a teátrum tánctagozatának vezetője, valamint Blaskó Balázs és Szíki Károly színművészek. Utóbbi visszalépése után a két pályázat között a megye és a város szakbizottsága nem állított fel rangsort.

A budapesti születésű, 58 éves Blaskó Balázs színművész-rendező 1988 óta tagja az egri Gárdonyi Géza Színház társulatának.

A színház a választás után közleményt juttatott el az MTI-hez, amely szerint Blaskó Balázs klasszikus nemzeti népszínházat valósít majd meg az egri színpadon. Együttműködne a kelet-magyarországi teátrumokkal és élénkítené a kapcsolatot a határon túli színházakkal.

A művész korábbi nyilatkozatában elmondta, hogy visszatérne a legnemesebb magyar és egri gyökerekhez, Sütő András, Móricz Zsigmond, Márai Sándor darabjait venné elő, továbbá tervei között szerepel Huszka Jenő Mária főhadnagya, a Csíksomlyói passió és egy Rákóczi-musical is.
A leköszönő igazgató, Csizmadia Tibor 2001 óta vezette az egri Gárdonyi Géza Színházat.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés