bezár
 

zene

2011. 01. 27.
Újabb öt fiatal zenészt támogat a Klassz Tehetségek program
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén is öt fiatal zenei tehetség elindulását segíti a nemzetközi karrier felé vezető úton a Hungarofest Klassz Zenei Irodájának komolyzenei támogatási programja, amelyet harmadik alkalommal hirdettek meg friss diplomás zenészek számára.

prae.hu

Alpár Balázs zeneszerző Bécsbe, az Universität für Musik und darstellende Kunst Wien-re nyert ösztöndíjat, László Fruzsina klasszikus szaxofon tanulmányait a piacenzai Conservatorio di Musica Giuseppe Nicoliniben folytathatja, Madaras Gergely karmesterképzésben részesülhet a manchesteri Royal Northern College of Musicban, Móga Éva barokk hegedűre specializálódhat a bécsi konzervatóriumban, Lajkó István zongoraművész pedig a New York-i Juilliard School of Music hallgatójaként tökéletesítheti tudását - közölte a Hungarofest Klassz Zenei Irodája csütörtökön az MTI-vel.

A Klassz Tehetségek pályázati program keretében az iroda a támogatást maximum öt tehetséges fiatal művésznek (zenésznek, zeneszerzőnek vagy kamaraegyüttesnek) ítéli oda, akik fél évet tölthetnek el egy általuk kiválasztott külföldi zenei intézményben.

Ezen felül a program a kedvezményezett hazatérését követően is figyelemmel kíséri karrierjét és az első lépésekben támogatja is azt: segítséget nyújt magyarországi koncertek megszervezésében, illetve fellépési lehetőséget biztosít a Klassz Iroda rendezvényein.

A támogatás odaítéléséről a Nemzeti Erőforrás Minisztérium és a Hungarofest Klassz Zenei Irodája által felkért szakmai kuratórium döntött, amelynek elnöke Gedényi Ildikó volt a Magyar Művészeti Ügynökségek Szövetségének képviseletében.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Nils Frahm: Day
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés