bezár
 

art&design

2011. 01. 27.
Farsang Kaposváron Rippl-Rónai jegyében
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Igazi karneváli hangulatot, az eddigieknél is színesebb rendezvényeket ígérnek a február 4-én kezdődő és most először háromnapos kaposvári farsangi napok résztvevőinek a szervezők.

prae.hu

Az idei farsang érdekessége, hogy több program is kapcsolódik a "Rippl-évhez", amellyel a kaposvári festőművész, Rippl-Rónai József születésének 150. évfordulója alkalmából hirdetett meg a város önkormányzata.

Sütemények csatája, deákfarsang, farsangi viadal, farsangi jegyesség, álarcosbál, farsangi félmaraton, a sétáló utcán kézműves vásár, az Európa parkban hagyományőrző csoportok bemutatói, és az elmaradhatatlan jelmezes felvonulás - egyebek között ezekre a programokra várják az érdeklődőket a szervezők.

Horváth Gáborné,az Együd Árpád Művelődési Központ közművelődési igazgatója, és helyettese, Farkas Henriett, csütörtökön a városházán tartott sajtótájékoztatón ismertették a farsangi napok rendezvényeit.
Február 4-én, péntek délután a kisebbeket farsangi viadalra, az általános és középiskolás korosztályt Rippl-Rónai korát megidéző deákfarsangra várják a főtéren, ahol szombat délelőtt ugyancsak a századelő és a festőóriás korának hangulatát adja vissza a délelőtti sütemény-bemutató is.

Délután ismét eljönnek Kaposvárra a mohácsi busók, majd jelmezbe öltözött felvonulók lepik el a belváros utcáit. Az esemény fénypontjaként Dorottya kisasszony és Karnevál herceg is bevonul a Kossuth térre, ahol Szita Károly polgármester köszönti a résztvevőket.

A farsangi forgatagból nem hiányozhatnak az óriásbábosok és a tűzzsonglőrök, lesz táncház és dedabábu-égetés, este pedig a Dorottya álarcosbálban vagy a Krampampuli farsangi buliban folytatódik a télűzés.

Az idei program egyik újdonsága a vasárnapi 21,5 kilométeres - a Rippl-Rónai villát is érintő - félmaratoni futóverseny, amelyen a szervezők ígérete szerint ismert olimpikonok is megmérettetik magukat.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés