bezár
 

színház

2011. 01. 24.
Fél Európa Salzburgban táncolt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nemzetközi balettgálával zárult vasárnap este az első salzburgi baletthét, amelyet abból az alkalomból szerveztek, hogy Peter Breuer húsz éve vezeti a tartományi színház táncegyüttesét és e két évtized alatt magas színvonalra emelte a társulatot.

Szkéné színház

Mozart városában az első baletthéten az igazgató koreográfiáit tűzték műsorra, a Csipkerózsikát, a 2010 októberében bemutatott Rómeó és Júliát, valamint a Carment. A január 16-án indult sorozatot vasárnap este nemzetközi balettgála zárta, fél Európa legjobb táncosai és koreográfusai közreműködésével.

Szólók, kettősök és hármasok váltották egymást a gálaprogramban Zürich, Baden-Baden, Essen, München, Düsseldorf, Stuttgart és Bécs sztárjainak előadásában. A változatos stílus jellemezte az estet: Heinz Spoerli, a zürichi operaház koreográfusa a klasszikus hagyományra építette darabját, míg Ben van Cauwenbergh egy pimasz és tréfás darabot alkotott az esseni bravúros táncos, Denis Untila számára.

A Bajor Állami Opera táncosai egy klasszikus kettőst hoztak a Csipkerózsikából, Lukács András, aki párhuzamosan dolgozik Bécsben és Budapesten, egy egészen más mozgásvilágot mutatott be Philip Glass zenéjére. A düsseldorfi Martin Schläpfer egy Schubert-mű koreográfiájával keltett figyelmet.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés