bezár
 

film

2011. 01. 21.
Túlzásba viszik a gyártók a 3D-nézés kockázatait
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Túlzásba viszik a gyártók a 3D-nézés kockázatait - állítják brit szakemberek, akik szerint még mindig nincs arra bizonyíték, hogy a térhatású filmek nézésekor észlelt tüneteknek hosszan tartó káros következményi is lehetnek.

prae.hu

Különböző felmérések szerint a 3D-s tartalmak a nézők egynegyedénél okozhatnak fejfájást, szédülést, hányingert vagy homályos látást. Ezekre a kellemetlen mellékhatásokra a gyártók rendre fel is hívják a figyelmet.

A Samsung például azt állítja, hogy az arra érzékenyeknél epilepsziás rohamot, sőt még izomrángást is okozhat a térhatású élmény. A japán Nintendo eközben arra figyelmezteti vásárlóit, hogy 3D-s funkcióval rendelkező játékkonzoljain ne engedjék játszani a hat év alatti gyerekeket, mert ronthatják vele szemüket.

A The Telegraph című online magazinnak nyilatkozó Gail Stephenson - a Liverpool Egyetem látástudományi intézetének vezetője - szerint semmilyen bizonyíték, vagy tanulmány nem támasztja alá, hogy ezek a technológiák a gyerekek vagy akár a felnőttek látására ártalmasak lennének.

A szakemberek szerint ezekkel a figyelmeztetésekkel a gyártók elsősorban az esetleges kártérítési pereket szeretnék megelőzni, és nem a vásárlókat akarják figyelmeztetni.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Luca Guadagnino: Challengers
Alex Garland: Polgárháború

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés