bezár
 

zene

2011. 01. 21.
A legtöbbet kereső francia zenészek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Teniszcsillagként vált ismertté a nyolcvanas években a francia Yannick Noah, de legjobb eredményeit a zene világában érte el: 2010-ben ő lett a legtöbbet kereső francia zenész.

prae.hu

A Challenges gazdasági magazin által csütörtökön közzétett sorrend szerint az 50 éves mindig jókedvű reggae-énekes tavaly 3,8 millió eurót keresett, és népszerűsége továbbra is kikezdhetetlen. Legújabb, tavaly augusztusban megjelent Frontieres című albuma eddig 400 ezer példányban kelt el, a szeptemberi lemezbemutató koncertjére 50 ezren voltak kíváncsiak a Párizs közeli Stade de France-ban.

Az egykori teniszezőt egy DJ, David Guetta követi a legjobban kereső francia zenészek sorában 3,2 millió euróval. Guetta az egyetlen olyan francia nemzetiségű világsztár, akinek külföldi jövedelmei jóval meghaladják a franciaországi bevételeit - jegyezte meg a Challenges.
A harmadik helyen végzett 3,1 millió euróval Mylene Farmer énekesnő, akinek legújabb albumából a megjelenés hetében 140 ezer példány kelt el. Ennyire sikeres indulása még egyetlen lemeznek sem volt Franciaországban.

A negyedik helyre került Christophe Maé, aki 2010-ben 1,9 millió eurót keresett, őt Eddy Mitchell követi, aki búcsúturnéjának köszönhetően 1,5 millió euróval zárta a tavalyi évet.

A 2010-es év nagy vesztesének tekinthető Johnny Hallyday, aki a 14. helyre csúszott vissza a két évvel ezelőtti első helyéről. Az egyik legismertebb francia rocksztár a világon 2009-ben 11 millió eurót keresett, de egészségügyi problémák miatt tavalyi országos turnéját kénytelen volt lemondani és így "csak" 1 milliót könyvelhetett el egyéb bevételeiből.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés