bezár
 

art&design

2011. 01. 20.
E. Csorba Csilla marad a PIM vezetője
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
E. Csorba Csilla marad a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatója, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum élére pedig Krámli Mihályt, az intézmény eddigi osztályvezetőjét nevezte ki Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter - közölte a tárca sajtó- és kommunikációs titkársága csütörtökön az MTI-vel.

prae.hu

A PIM főigazgatói álláshelyének betöltésére még 2010 novemberében írt ki pályázatot a minisztérium, amelynek elbírálása után az eddigi főigazgató nyerte el az intézmény vezetését - olvasható a közleményben, amely szerint E. Csorba Csilla január 15-től újabb öt évig vezetheti a PIM-et.

E. Csorba Csilla az ELTE-n szerzett művészettörténész diplomát, 1996-tól főigazgató-helyettese, míg 2005-től főigazgatója a Petőfi Irodalmi Múzeumnak.

A Magyar Irodalomtörténeti Társaság Muzeológia- és Közművelődési Szekciójának vezetője és egyben az Országos Közgyűjteményi Szövetség vezetőségi tagja. 2009-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét, 2010-ben Budapest Főváros Közgyűlésének Budapestért díját.

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum élére szintén pályázati úton keresett új vezetőt a tárca. Réthelyi Miklós a pályázatok elbírálása után január 15-től öt évre Krámli Mihályt nevezte ki főigazgatónak.

Krámli Mihály 1995-ben végzett a szegedi József Attila Tudományegyetem történelem szakán. 1998 óta dolgozik a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumban, melynek 2010-től megbízott osztályvezetője volt.

A tárca közleménye szerint Réthelyi Miklós mindkét intézménybe ellátogat pénteken, és személyesen adja át az új vezetőknek a kinevezésüket.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés