bezár
 

art&design

2011. 01. 20.
A nemzetközi Promenade Project a Kogart Házban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Promenade Project címmel fiatal nemzetközi kortárs művészek alkotásaiból látható péntektől kiállítás a budapesti Kogart Házban.

prae.hu

A tárlaton 11 magyar és 12 külföldi művész mintegy 300 alkotását, rajzokat, festményeket, fotókat, installációkat és szobrokat láthat a közönség - mondta Hegyi Lóránd művészettörténész az MTI-nek.

A Promenade Hegyi Lóránd saját programja, nemzetközi - osztrák, francia, olasz és koreai - intézőbizottsággal. Mint kifejtette, maguk szervezik Közép-és Dél-Európában, valamint a mediterráneumban a kiállításokat és hozzá a támogatókat. A 2008-ban elindított Promenade koncepciója, hogy egy-egy város művészei szerepeljenek döntő súllyal a saját térségükben, vagyis Közép- és Dél-Európában. A kiállításokon a fiatal és a középkorosztályt igyekeznek megismertetni, nem pedig az ismert kortárs művészeket.

A Promenade negyven várost kíván bevonni a kortárs képzőművészek bemutatására. Pozsony volt az első állomás, majd Parma és Belgrád után Budapest, Szarajevó és Prága az útvonal.

Hegyi Lóránd, a franciaországi Saint Étienne-i Modern Művészetek Múzeumának igazgatója azon van, hogy minden alkalommal ugyanannyi helyi művész szerepeljen egy-egy kiállításon, mint külföldi. A művészeket helyi kurátor válogatja, a Kogart Ház esetében Szabó Noémi művészettörténész.

A tárlat anyaga minden városban más; Mihael Milunovic szerb festőművész Belgrádban kiállított a Promenade-on, most Budapesten mint külföldi szerepel. Minden városban katalógusban a helyi nyelven és angolul összegzik a kiállítás anyagát, így a magyar tárlatra is készült kétnyelvű összefoglaló a Promenade-ról.

Hegyi Lóránd azzal számol, hogy harminc-negyven katalógust adnak ki a kiállításokkal, és ezzel új európai művészeti térkép készülhet.
A Promenade Project február 27-ig tart nyitva a Kogart Házban.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés