bezár
 

irodalom

2008. 06. 02.
Újra jön a Ki Kicsoda, az igazi és hiteles
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jubileumi, 10. megjelenésére készül a szakszerűségéről és hitelességéről ismert Ki kicsoda... Az ismert életrajzi lexikon másodszor jelentkezik Magyar Távirati Iroda gondozásában. Az utóbbi hetekben a kiadás megszűnéséről terjedtek el álhírek, s az emiatt elbizonytalanodó közszereplők Ki kicsoda a Ki Kicsoda? kérdését, a nemzeti hírügynökség kijelentő mondattá alakítja.

prae.hu

A több ezer szócikket tartalmazó kortárs életrajzi lexikon a híresztelésekkel ellentétben nagyon is él- mondja  Hermann Péter főszerkesztő, aki 1979 óta gondozza a lexikont.

A kontinens egyetlen ilyen átfogó, nem csak hazai, hanem nemzetközi áttekintést is nyújtó kiadványát a hazai olvasótábornak aligha kell bővebben bemutatni: az 1990 óta megjelenő, 2004 óta a hírügynökség kiadványaként ismertté vált lexikon minden eddiginél nagyobb terjedelemben és részletesebben szolgáltat információkat a legismertebb és legfontosabb hazai és külföldi személyiségekről, Tony Blair politikustól Gyurta Dániel úszóig.  

A szerkesztők által összeállított névsor színes palettát kínál az érdeklődőknek: közel 15 ezer magyar és 8 ezer külföldi személy szócikkét bocsátja az olvasók rendelkezésére. A  bekerülésért pénzt kérő, szakszerűségnek híján lévő, szerkesztetlen kiadványok elterjedése hiánypótlóvá avatja a lexikont.   

A több ezer példányban megjelenő Ki Kicsoda évente szócikkek százaival bővül, a hazai és külföldi magyarokról szóló cikkek alapja a kötetbe kerülők által kitöltött adatlap, a nyilvánosan hozzáférhető kézikönyvek és természetesen a nyomtatott és elektronikus sajtó közlései. A külföldiek szócikkeinek adatait a szerkesztők állítják össze a nyilvánosan hozzáférhető adatbázisok és szakirodalom alapján. 
 
A végleges szöveg az egységes szerkezet megkívánta szempontoknak megfelelően átalakítva és tömörítve készül. A már megszokott módon a "Ki Kicsodáknak" módjukban áll ellenőrizni a róluk szóló cikket. A kiadvány szerkesztői, mint ahogy korábban, most is nyitottak az olvasók megjegyzéseire, észrevételeire, javaslataira. 

A legfrissebb Ki Kicsoda (könyv és cd) várhatóan az év végén kerül a könyvesboltok polcaira.

nyomtat

További írások a rovatból

Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés