bezár
 

zene

2008. 06. 02.
Opera - Katharina Wagner a gyermekek megnyerésért
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Katharina Wagner színpadi rendező, a Bayreuthi Ünnepi Játékok vezetésének egyik lehetséges várományosa az eddiginél nagyobb lelkesedést szeretne kelteni az opera iránt a gyermekekben.

prae.hu

"A gyermekek tudomására kell hoznunk, hogy az operáknak nem kell unalmasaknak és nehezen emészthetőknek lenniük" - mondta Richard Wagner ükunokája, amikor a Bild Zeitungnak minap 30. születésnapja alkalmával interjút adott. Ebben elmondta, elképzelhetőnek tartja, hogy a Bayreuthi Richard Wagner Ünnepi Játékok igazgatósága iskolákban vetélkedőket rendezzen és azután azok nyerteseit meghívja próbára Bayreuthba.

Ezzel szemben Katharina nehéznek tartaná, hogy ükapjának operáit gyermekoperák formájában adják elő. Mint rámutatott, Richard Wagner operái sajnos erre nem olyan megfelelőek, mint Mozart Varázsfuvolája. Wagnernél a képzelet és a meseszerűség mindig csak nagyon jelképes és idejét múlta - mondta Katharina Wagner, aki féltestvérével, a 63 éves Eva Wagner Pasquier-vel együtt pályázik, hogy utódja lehessen a 88 esztendős Wolfgang Wagnernak, a Bayreuthi Ünnepi Játékok visszavonuló jelenlegi igazgatójának. 
 
Katherina Wagner fantáziát lát a Bayreuthi Ünnepi Játékok megfiatalításában is, de ugyanakkor elismeri: még egyes Wagner-rajongók is bírálják azt a szándékát, hogy az Ünnepi Játékok igazgatói tisztségét megszerezze.
nyomtat

További írások a rovatból

Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Nils Frahm: Day
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés