bezár
 

film

2011. 01. 17.
Budapestre látogat Ferzan Ozpetek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ferzan Ozpetek, a török születésű, olasz író és rendező legújabb, Szerelem, pasta, tenger címre keresztelt filmjét január 27. csütörtök helyett szombaton, január 29-én mutatják be hazánkban. A pár napos halasztás oka egy örömteli hír: Ferzan Ozpetek személyesen is részt vesz filmje budapesti díszbemutatóján! A képen Ennio Fantastichini, Ferzan Ozpetek és Riccardo Scamarcio a forgatáson

prae.hu

A Törökfürdő, a Tudatlan tündérek, a Szemközti ablak, A Szaturnusz gyűrűjében... írója és rendezője az Olasz Intézet és a Szuez Film illetve a KINO mozi meghívására érkezik Magyarországra.

Ozpetek személyesen vesz részt legújabb filmje, a Szerelem, pasta, tenger (eredeti cím: Mine vaganti) nyilvános díszbemutatóján, melyre január 29-én este 20 órás kezdettel kerül sor a budapesti Puskin moziban. A film díszbemutatóját közönségtalálkozó követi.
Szerelem, pasta, tenger - Mine vaganti
Ozpetek új filmje  a megszokottnál nagyobb könnyedséggel, több humorral mesél a rendező visszatérő témáiról, a nemi identitás, egyáltalán, a személyes identitás kérdéséről, az emberi sorsokat befolyásoló csapdákról és titkokról, a családról mint intézményről és érzelmi közegről, tradícióról és modernitásról.

"Az olasz tésztagyáros család két reménysége - Tommaso és Antonio - mindketten másképp képzelik el az életüket, mint ahogy felmenőik szeretnék, s ebből komoly galiba támad a családi asztal körül. Tommaso nagy bejelentésre készül: tudatni tervezi szüleivel, hogy homoszexuális, és tőlük távol, Rómában, íróként szeretné folytatni az életét. Így Antonióra marad a hagyományosan családi üzlet, a tésztaüzem vezetése, de legszívesebben ő is menekülne a feladat elől. Valamelyiküknek azonban áldozatot kell hozni… A fiúk döntéseit a sokat látott nagymama segíti, akinek szív dolgaiban mindig is megvolt a határozott véleménye. S ha ő nem lenne elég meggyőző, megérkeznek a már amúgy is hangos családi villába Tommasso római barátai, akik szintén befolyásolni szeretnék az események alakulását…"
Szerelem, pasta, tenger - Mine vaganti
Szerelem, pasta, tenger (Mine Vaganti)
Olasz komédia, színes, feliratos, 108 perc.
Ferzan Ozpetek filmje


Nyilvános díszbemutató: 2011. január 29. 20h Puskin mozi
(a jegyek bárki számára megválthatók, elővételben foglalhatók a szokásos módon)

A film a díszbemutatón és még két, a Puskinban tartott vetítésen kívül csak a KINO moziban lesz látható.

nyomtat

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Luca Guadagnino: Challengers
Alex Garland: Polgárháború
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés