bezár
 

film

2011. 01. 17.
Újjászületnek a hagyományos mozik Kolozsvárott
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Újjáélednek a hagyományos mozik Kolozsvárott. A régi filmszínházak zömét a városi önkormányzat, valamint az állami filmterjesztési vállalat (RADEF) még az idén felújítja - írja a Szabadság című kolozsvári napilap internetes oldalán.

prae.hu

A RADEF hatáskörébe tartozó Köztársaság mozit január 27-én adják át a nagyközönségnek 3D-s filmek vetítésére is alkalmas technológiával. A polgármesteri hivatal felügyelete alatt álló négy filmszínház közül két, több mint tíz éve bezárt mozit is átadnak még az idén.

A január végi moziavatót alig egy hónappal később egy másik filmszínház megnyitása követheti. A Győzelem mozi is a város kezelésébe került és a hamarosan megkezdődő felújítási munkálatokkal várhatóan március közepére végeznek majd.

A városháza tervezi a negyedik mozi, a Dacia felújítását is, amint lezárul a két peres eljárás a bérlővel.

A hagyományos kolozsvári mozik közül a Győzelem a legnépszerűbb. A 2009-es kimutatás alapján csaknem 39 ezren ültek be a nézőtérre, 2010-ben pedig 25 ezren.

A moziban megtartott fesztiválokra ellátogató közönséggel sokkal nagyobb ez a szám. A Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon (TIFF) például tavaly 60 ezer jegy kelt el.

A Szabadság összeállításából kiderül, hogy Kolozsvárott 2010-ben az egyik nyolc vetítőtermes, összesen 1802 férőhelyes multiplex mozinak több mint 300 ezer látogatója volt.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Dev Patel: A Majomember
Csáki László: Kék Pelikan

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés