bezár
 

irodalom

2011. 01. 17.
Bauxit-fejtés — ImPulzus 11.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kávé és kritika a Trafó Kávézóban! A József Attila Kör kritikai sorozatának tizenegyedik estjén, 2011. január 24-én (hétfőn) 18 órától a résztvevő négy fiatal kritikus — Horváth Györgyi, Lapis József, Szegő János és Turi Tímea — Nemes Z. Márió néhány hete megjelent vadonatúj verseskötetéről, a Bauxitról beszélget, avagy azt fejti-fejtegeti, boncolgatja. Helyszín: Trafó Kávézó (Bp. IX. Liliom u. 41.); a belépés ingyenes.

Havonta egyszer, az ingyenes ImPulzus-esten minden néző a vendégünk egy csésze kávéra, némi édesre-sósra, és persze irodalmi eszmecserére. Az esemény támogatója: MASZRE.

prae.hu

 

A József Attila Kör (JAK) a fiatal kortárs magyar irodalom több, mint húsz éve működő szervezete, melynek elsődleges célja a pályakezdő irodalmárok indulásának segítése, a legújabb kortárs magyar irodalom kutatása, eredményeinek bemutatása és eljuttatása a közönséghez felolvasó- és vitaestek, konferenciák és rendhagyó középiskolai irodalomórák szervezésével, valamint a JAK-füzetek és a Világirodalmi Sorozat kiadásával. A JAK emellett számos hazai és nemzetközi programsorozat, ösztöndíjprogram és fesztivál aktív résztvevője, a fiatal irodalmárok egyik legfontosabb hazai érdekképviseleti szerve.  

 

Horváth Györgyi (1974)

Irodalomtörténész, kritikus, szakfordító.

Két önálló kötete jelent meg (A hiányzó B, 2005; Nőidő, 2007). Jelenleg a Balassi Intézet és az ELTE BTK Összehasonlító Irodalom- és Kultúratudományi Tanszékének oktatója.

 

Lapis József (1981)

Irodalomtörténész, költő, szerkesztő.

2006-ban magyar–angol szakon végzett Debrecenben, ugyanitt végezte PhD-tanulmányait is. A DE BTK tanársegédje. A Zempléni Múzsa és az Alföld szerkesztője. Verseit, novelláit közölte a Spanyolnátha, a Parnasszus, az Új Holnap, a Zempléni Múzsa, a Légyott, az Alföld, az Irodalmi Jelen. A debreceni LÉK irodalmi kör és a József Attila Kör elnökségi tagja.

 

Szegő János (1982)

Szerkesztő, kritikus.

A PPKE BTK esztétika–magyar szakán végzett. A Litera.hu irodalmi portál szerkesztője. Írásai rendszeresen jelennek meg az Alföld, a Beszélő, az Élet és irodalom, a Holmi, a Litera.hu, a Magyar Narancs, a Műút, a Revizor Online valódi és virtuális hasábjain. Kritikaeszménye az előnyszabály, kedvenc játékeleme a les. A József Attila Kör elnökségi tagja.

 

Turi Tímea (1984)

Író, kritikus.

Az SZTE BTK PhD-hallgatója, témája a tárcairodalom, újságírás és irodalom kapcsolata. Írásai többek között a Tiszatájban, a Literán, a Műútban jelennek meg. 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Horváth Iván (1948-2024)
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés