bezár
 

art&design

2011. 01. 12.
Megújul a Várfok Galéria
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mulasics László kiállításának megnyitójával együtt felavatásra kerül a megújult, kibővített Várfok Galéria, a Várfok utca pedig újabb helyiséggel bővül, hiszen a Várfok Galéria Csoport tagja, a Spiritusz Galéria átköltözik a „kortárs galériás utcába”.

A 2010-es évben 20. életévét ünneplő Várfok Galéria a tavalyi év folyamán vágott bele volt XO Termének átalakításába. A munkálatokkal párhuzamosan természetesen továbbra is rendesen működött Várfok Termében és egyéb külsős helyszíneken (pl.: ArtBLOKK), több egyéni és csoportos kiállítást is
bemutatva.

A januári „próbaüzem” után végül 2011. január 24-én kerül sor a „nagy” megnyitóra, mikortól számítva is újra megnyithatja kapuit a nagy közönség előtt, immáron új bőrbe öltözve. A két korábbi terem tehát a Várfok Terem és az XO Terem egy nagy térben egyesül: a volt XO Terem kibővítésével egy nemzetközi szinten is helytálló kortárs galéria születik meg, pontosabban születik újjá Budapesten, a Várfok u. 11. szám alatt. Az átalakítások következtében a több mint duplájára nőtt Várfok Galéria így majd 300 négyzetméteres lett.

A megújult köntösben színre lépő Várfok Galéria működésében, felépítésében változatlan marad: célja továbbra is kialakult, állandó művészkörének képviselete a hazai és a nemzetközi művészeti piacon egyaránt.

A 2007-ben, a Várfok Galéria filiáléjaként született Spiritusz Galéria Pestről, a Madách Imre térről átköltözik az „anyaintézmény” közvetlen közelébe, így koncentráltabb együttműködést biztosítva a Várfok Galéria Csoport számára. A Spiritusz folytatja korábban elkezdett, fiatal tehetségeket támogató munkáját, egy a korábbihoz képest letisztultabb
formában.
 

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés