bezár
 

építészet

2011. 01. 12.
Pályázat Hild-díjra és Köztérmegújítási Nívódíjra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Második alkalommal hirdette meg pályázatát a színvonalasan felújított köztereket és kiemelkedő urbanistákat elismerő díjakra a Magyar Urbanisztikai Társaság (MUT), valamint az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület.

prae.hu

Idén is olyan urbanisztikai szakembereket kívánnak elismerni, akik az urbanisztikai szemlélet érvényesítésében, a területfejlesztésben, területrendezésben, a települések üzemeltetésében kiemelkedő tudományos, tervezői vagy gyakorlati szakmai eredményt értek el - tájékoztatta a Magyar Urbanisztikai Társaság szerdán az MTI-t.

A díjra érdemes jelöltekre február 11-ig lehet javaslatot tenni. Köztérmegújítási Nívódíjra március 11-ig lehet nevezni.

A MUT elnöksége páratlan években egyének, páros években települések urbanisztika területén végzett kiemelkedő munkáját ismeri el Hild-díjjal. Az 1966-ban alakult Magyar Urbanisztikai Társaság 1968 óta adományozza a Hild Jánosról, Pest város első szabályozási tervének készítőjéről elnevezett Hild-díjakat.

Egyéni Hild-díjat legutóbb 2009-ben adományozott a MUT, akkor András István, Balatonfüred főépítésze, Enyedi György akadémikus, a regionális tudományok hazai megalapozója és Horváth Béla, Miskolc város korábbi főépítésze részesült az elismerésben.

A Köztérmegújítási Nívódíjat közösen indította útjára két szakmai szervezet, a Magyar Urbanisztikai Társaság és az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület 2010-ben. A pályázat keretében olyan, 2005 óta kiemelkedő színvonalon felújított főtereket kívánnak nívódíjjal értékelni, amelyek pozitív módon határozzák meg egy-egy település arculatát.

Tavaly a szegedi Szent István tér és Szombathely főtere nyerte el a nívódíjat.

Mindkét pályázati kiírás elérhető a Magyar Urbanisztikai Társaság honlapján (www.mut.hu).

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Beszámoló a 18. Velencei Építészeti Biennáléról
építészet

A végeredmény nem feltétlenül építészeti, hanem társadalmi kérdés is
építészet

Interjú Kőszeghy Flórával
építészet

junya ishigami + associates építésziroda, Tokió, Japán

Más művészeti ágakról

Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés