bezár
 

zene

2011. 01. 12.
Liszt-év: Évfordulós koncertsorozat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csütörtökön Csalog Gábor zongoraművész hangversenyével indul az MR3-Bartók Rádió 25 részes koncertsorozata Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából.

prae.hu

A műsorok csütörtökönként a Magyar Rádió Márványtermében hangzanak el, és hétfőnként hallhatja majd azokat felvételről a rádió közönsége.

A koncerteken zongoraművek, kamaraművek és dalok egyaránt hallhatók lesznek - közölte az MTI-vel Király-Szombathy Zita pr-munkatárs.

Tájékoztatása szerint több átirat is szerepel a hangversenyek műsorában, de nemcsak Liszt-művek átdolgozásait, hanem számos mű Liszt által átírt változatát is megismerheti a közönség. Hallható lesz például több Bach-, Mozart-, Beethoven-, Schubert- és Schumann-átirat és természetesen számos népszerű operarészlet átültetése is.

Érdekes színfoltként szerepelnek a sorozatban négykezes és kétzongorás hangversenyek, de lesznek dalestek is - tette hozzá Király-Szombathy Zita.

Az előadók között olyan művészek találhatók, mint a Ránki Dezső-Klukon Edit házaspár, Perényi Miklós, Várjon Dénes, Rohmann Imre, Rohmann Ditta, Csordás Klára, Mocsári Károly, Megyesi Schwarz Lúcia, Jandó Jenő, Baráti Kristóf, Farkas Gábor, Fülei Balázs, Prunyi Ilona, Király Csaba és Oravecz György.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés