bezár
 

art&design

2011. 01. 12.
Új épületet kapott a floridai Dalí-múzeum
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új épületet kapott a floridai Dalí-múzeum, a Spanyolországon kívüli legnagyobb Dalí-gyűjtemény így a korábbinál jóval nagyobb kiállítótérrel várja a közönséget.

prae.hu

A 36 millió dollárból kialakított St. Petersburg-i múzeum, amely a korábbi épületnél jobban ellenáll a hurrikánoknak, és több mint kétszer akkora kiállítóteret kínál, mint a gyűjtemény előző otthona, kedden nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. A megnyitó ünnepségen János Károly spanyol király lánya, Cristina infánsnő is részt vett.

"Nagyszerű nap ez a művészeti világnak" - mondta Jorge Dezcallar, Spanyolország egyesült államokbeli nagykövete.

Az új múzeumépület Salvador Dalí 96 olajfestményével és a művész több mint kétezer egyéb műalkotásával, köztük a szürrealizmus mesterének számos híres művével várja az érdeklődőket. Ekkora Dalí-gyűjtemény Spanyolországon kívül sehol sem látható.

"Dalí pályafutásának minden korszakát bemutatjuk, festményeitől a papírra vetett műveiig, tárgyakig és filmekig" - fogalmazott Hank Hine igazgató.

A műveket A. Reynold Morse és Eleanor Morse gyűjtötte össze 1942-ben. A pár 1980-ban helyet keresett egy múzeum számára, hogy bemutathassák a kollekciót. A múzeum végül a floridai St. Petersburgben nyílt meg két évvel később, ennek helyét vette át a kedden átadott épület.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés