bezár
 

film

2011. 01. 12.
Apichatpong Weerasethakul filmjei és európai nemzetek Oscar-nomináltjai a Cirko-Gejzír mozi műsorán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Január 13-ától látható a budapesti Cirko-Gejzír moziban Apichatpong Weerasethakul Boonmee bácsi, aki képes visszaemlékezni korábbi életeire című filmje, melyért a thaiföldi rendező 2010-ben Cannes-ban elnyerte az Arany Pálmát. Akik kíváncsiak a rendező korábbi műveire is, azok további egzotikus filmcsemegékre bukkanhatnak a Cirko-Gejzír műsorán a hétvégén.
Apichatpong Weerasethakul Arany Pálma-nyertes filmje a Cirko Film - Másképp Alapítvány forgalmazásában kerül bemutatásra Magyarországon.

A Boonmee bácsi... mellett két további Weerasethakul-film is műsorra kerül a Cirko-Gejzír moziban:

a Tropical Malady  január 15-én, szombaton este fél héttől  és fél kilenctől,
a Syndromes and a Century pedig január 16-án, vasárnap délután fél öttől és este fél héttől lesz látható.
Mindkét filmet eredeti nyelven, angol felirattal vetítik.

A Cirko Film - Másképp Alapítvány közhasznú, non profit alapítványként két artmozit üzemeltet, a pécsi Apollo mozit és a budapesti Cirko-Gejzír mozit, emellett vállal szerepet forgalmazóként is a nemzetközi film kulturális értékeinek közvetítésében. 2011-re többek között, a teljesség igénye nélkül az alábbi filmek bemutatását tervezik:

A francia Emberek és istenek című filmdráma, Cannes-ban 2010-ben a Zsűri Nagydíját nyerte el a film, amely Franciaország Legjobb idegen nyelvű film Oscar-jelölése is egyben (rendező: Xavier Beauvois, eredeti cím: Des hommes et des dieux).
Emberek és istenek 

Emberek és istenek

Az Egy jobb világ című dán-svéd film, ami a Római Filmfesztiválon elnyerte a Kritikusok Díját és a Közönségdíjat, egyben Dánia Legjobb idegen nyelvű film Oscar-jelölése (rendező: Susanne Bier, eredeti cím: Hævnen).
Egy jobb világ

Egy jobb világ

Fütyülök az egészre című román-svéd filmdráma, ami Románia Legjobb idegen nyelvű film Oscar-jelölése (rendező: Florin Serban, eredeti cím: Eu cand vreau sa fluier, fluier).
Fütyülök az egészre

Fütyülök az egészre

Vagy az izraeli-német-francia koprodukcióban készült A HR manager című film, ami a Locarno-i Filmfesztivál közönségdíjasa és Izrael Legjobb idegen nyelvű film Oscar-jelölése (rendező: Eran Riklis, angol cím: The Human Resources Manager).
A HR manager

A HR manager

És más látható egy ideje Abbas Kiarostami iráni rendező francia-iráni koprodukcióban készült Hiteles másolat című filmje, melyben nyújtott alakításáért Juliette Binoch 2010-ben Cannes-ban a Legjobb Színésznőnek járó díjat nyerte el (rendező: Abbas Kiarostami, eredeti cím: Copie Conforme).
Hiteles másolat

Hiteles másolat

További részletek és információk a honlapon:
www.cirkofilm.hu

 

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
A 14. Frankofón Filmnapokról
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés