bezár
 

zene

2011. 01. 11.
A Sziget fesztivál bízik Tarlós ígéretében
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Sziget fesztivál bízik abban, hogy a főpolgármester korábbi ígérete ellenére nem akarja ellehetetleníteni a Sziget fesztivált, az ország számára komoly gazdasági és turisztikai hasznot hozó multikulturális rendezvényt - közölte a Sziget sajtófőnöke kedden az MTI-vel.

prae.hu

Vető Viktória azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy a főváros vezetése kedden úgy döntött, a jövőben nem biztosítja ingyen a Sziget fesztiválnak a területet, hanem közterület-használati díjat kér.

György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes sajtótájékoztatóján azt mondta, a fővárosi költségvetési koncepció készítésekor figyelembe vették azt az elvet, hogy a főváros minden olyan bevételéről, amely rendeletéből vagy vagyona hasznosításából származik, csak indokolt esetben mondhat le. Hozzátette ugyanakkor, hogy a közterület-használati díj mértékét a Sziget esetében egyedileg fogják megállapítani, figyelembe véve, milyen kiterjedt területet vesz igénybe a fesztivál.

Előzőleg a Népszava online azt írta, a közterület-használati díj teljes összege a Sziget esetében mintegy 2,5 milliárd forintot jelentene. Ennek megfizetése azt jelentené, hogy a tavaly 2,65 milliárdos költségvetéssel dolgozó Sziget fesztivált 2011-ben nem tudnák megtartani.

"Gerendai Károly, a Sziget fesztivál ügyvezetője találkozót kért az ügyben Tarlós István főpolgármestertől" - mondta Vető Viktória az MTI-nek.
A sajtófőnök kitért arra, hogy két évvel ezelőtt Demszky Gábor akkori polgármester nevéhez fűződött hasonló ötlet, amelyet akkor a városvédő bizottság fideszes elnöke is kifogásolt és a Sziget szervezői is értetlenségüknek adtak hangot. Mint akkor elmondták, senki nem bérelné ki ennyi pénzért az Óbudai-szigetet, irreális egy infrastruktúra nélküli helyszínt belvárosi ár sokszorosában mérni. A most felmerült összeg mintegy százszorosa a piacon megszokott használati díjnak.
Vető Viktória megjegyezte: Tarlós István az önkormányzati választások előtti kampányban azt ígérte, a főváros a jövőben is támogatni fogja a Sziget-rendezvényt, és a fesztivál megkapja azt a támogatást, amelyet az utolsó egy-két évet leszámítva mindig megkapott.

"Nem olyan embernek ismertük meg az elmúlt 18 évben Tarlós urat, akinek nem lehet adni a szavára" - fogalmazott a Sziget sajtófőnöke.
Megemlítette, hogy a gyakorlat azt mutatja, a nemzetközi hírű nagyrendezvényeket - így például a Forma 1-es futam megrendezését - támogatja az állam annak érdekében, hogy minél több értékes eseményen lehessen az országot megmutatni a világban, jelentős számú turistát vonzva.

"Így bízunk abban, hogy a Sziget fesztivál, amely egyébként évek óta semmilyen támogatást nem kap az államtól, is érdemes arra, hogy ne kerüljön méltánytalan helyzetbe" - közölte végül Vető Viktória.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A 180-as Csoport című kötet bemutatója
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés