bezár
 

zene

2011. 01. 10.
Februári darkwave döngölős
Covenant, De/Vision, Black Nail Cabaret koncert, február 19, Szikra Cool Tour House
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Februári darkwave döngölős A Black Head Agency következő nagy dobásával a darkwave és synthpop zenék európai óriásait hozza el Budapestre. Február 19-én svéd Covenant és a német De/Vision lép fel a Szikrában; ráadásként a szcéna legeredetibb magyar képviselője, a Black Nail Cabaret kíséri őket.

A gótika több mint harminc éve már biztosan tartja magát az elektronikus zenében: ugyan a Depeche Mode óta már nagyon sok víz folyt le a Dunán, így ugyanannak az enyhén melankolikus, leheletnyire sötét és sokaknak bizony felkavaróan szélsőségesen mély életérzésnek rengeteg zenei variánsa alakult ki, mégis a lágyabb (így mainstreamebb) synthpop, illetve romantikusan dallamos darkwave maradt a legnépszerűbb. Ilyen szempontból február 19-e nem hoz különösebben forradalmi fellépőket, de a stílus legminőségibb előadói közül néhányat.

Ám hiába járunk az elektronika finomabb oldalán, itt is lesz tisztességes táncpad döngölés. A három előadó közül inkább a De/Vision hajlamos zenetechnikai értelemben is kontrasztosabb zenecsokrokat írni, ezért elsőként tőle számíthatunk elektrodiszkós dübörgésre:

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/w2ASUrmz9hc?fs=1&amp;hl=hu_HU"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/w2ASUrmz9hc?fs=1&amp;hl=hu_HU" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

prae.hu

De/Vision – Turn Me On


A romantikus szélsőségek nagymestere remélhetőleg a svéd Covenant lesz, hiszen csípősen tiszta imától rekedtes pokoljárásig egy számon belül is mindent tud – a vokál és szintetizátoratmoszféra. A Covenant orvosi ló, hiszen olyan jól mutatja, hogy a goth sötét hangulata, masszásan melankolikus, mégis szövetszerű zenevilága milyen kiválóan dinamizálható elektronikus elemek hozzáadásával.

<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Rg7HRcRvpxQ?fs=1&amp;hl=hu_HU"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Rg7HRcRvpxQ?fs=1&amp;hl=hu_HU" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>

Covenant - Bullet


Egy ilyen közegben talált magára a hazai Black Nail Cabaret is: fél lábbal a mainstream szintipopban, fél lábbal egy bizarr, darkos világban próbálják feje tetejére állítani a kompromisszummentességet, ami számukra egyszerre életforma és játék. A zene légköre igazán könnyű, a dallam harapható, a belőle áradó energia pedig tényleg zsigeri. Mindehhez hozzá kell tenni, a hölgytagok dívás kiállása üdítő szintézist jelent a régebbi feszítős, extrovertált szubkultimidzses és ezáltal erőltetett gótbandák után.


<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Q26I7FTYRR0?fs=1&amp;hl=hu_HU"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Q26I7FTYRR0?fs=1&amp;hl=hu_HU" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

Black Nail cabaret – Veronica

 

Covenant, De/vision, BNC2

 

Jegyárak:


Elővételben a koncert napjáig: 3990 HUF
A koncert napján: 5500 HUF


Jegyek vásárolhatók:

- A Metro-Nóm hanglemezboltban: Budapest XIII.ker. Kresz G. utca 11.
- A koncert helyszínén a Szikra Cool Tour House-ban: Budapest VI.ker. Teréz krt. 62.
- Januártól a Ticketportálon is: 
www.ticketportal.hu

nyomtat

Szerzők

-- Sárosi Ádám --


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés