bezár
 

zene

2011. 01. 08.
Rolando Villazón Lyonban debütál operarendezőként
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A lyoni operaházban mutatják be Jules Massenet Werther című operáját, a produkcióban rendezőként debütál a mexikói sztártenor, Rolando Villazón.

prae.hu

Az énekes évek óta hangszálbetegséggel küzd, a színpadtól azonban mégsem távolodik el. A francia komponista, Massenet operáját állítja színpadra az érdekes, modern előadásairól híres lyoni operaházban. A premiert január 24-én tartják, a darab február 7-is sorozatban műsoron lesz.

Goethe Az ifjú Werther szenvedései című, 1774-ben megjelent szentimentális levélregényéből írta a librettót Edouard Blau, Paul Millet és Georges Hartmann. Az operát a zeneszerző a párizsi Opera Comique-nak szánta, de végül 1892-ben a bécsi Hofoperben mutatták be.

Lyonban a címszerepet az ugyancsak mexikói tenor, Arturo Chacon-Cruz énekli, aki 2008-ban a Bartók+... Miskolci Nemzetközi Operafesztiválon nyerte meg a magyar közönséget. Charlotte-ot Karine Deshayes, Albert-t Lionel Lhote, Sophie-t Anne-Catherine Gillet játssza.

Villazón a rendezéssel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy saját színpadi gyakorlatát és az operajátszásról vallott személyes ideáit szeretné kamatoztatni az előadásban.

A produkció egyébként teljesen nemzetközi: a világítást a Burgtheaterből, a salzburgi és a bregenzi fesztiválokról ismert német Wolfgang Göbbel tervezi, a lyoni opera zenekarát pedig az osztrák Leopold Hager vezényli.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio

Más művészeti ágakról

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés