bezár
 

színház

2011. 01. 07.
Márciusra várható a Mikroszkóp hasznosítási pályázata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Várhatóan márciusban ír ki pályázatot a Kabaré 24 színház (volt Mikroszkóp Színpad) hasznosítására a fővárosi közgyűlés - közölte Csomós Miklós kultúráért felelős főpolgármester-helyettes pénteken az MTI-vel annak kapcsán, hogy Verebes István a pénzügyi keret szűkösségére hivatkozva lemondott a teátrum igazgatói tisztéről.

Szkéné színház

"Sajnálom, hogy Verebes István lemondott, várakozással tekintettünk a munkássága elé. Sajnáljuk, hogy nem sikerült megvalósítania azt, amit eltervezett. Hozzá kell tennem, hogy ez végül is nem tőle függött, nagyon nehéz örökséget vett át. A múlt, ami terheli ezt az intézményt, úgy látszik, erősebb volt" - fogalmazott az MTI-nek Csomós Miklós.

Mint mondta, fájlalja, hogy Verebes István így döntött. Hangsúlyozta azt is, hogy a főváros nem képes pluszforrásokat előteremteni a volt Mikroszkóp céljára. A főpolgármester-helyettes beszámolt arról, hogy a Fővárosi Közgyűlés valószínűleg hasznosítási pályázatot ír ki a színpadra, ennek Csomós Miklós szerint márciusban meg kell történnie. Egyelőre nincs elképzelésük arról, hogy ki(k) és hogyan működjenek a falak között, lehet a Mikroszkóp befogadó hely is.
"A lehetőségeket nem akarjuk megkötni, tágabb kereteket szeretnének nyújtani a pályázóknak" - jelezte Csomós Miklós.

Pénteken már próbált a következő bemutatóra Verebes István, aki ezen kívül még egy premiert tervez. Mint az MTI-nek elmondta, ezekre a források megvannak és befejezi a Kabaré 24 társulat élén az évadot. Arra a kérdésre, hogy miben és kitől várt volna több támogatást, úgy fogalmazott, tökéletesen érti, hogy "ebben a gazdagsági helyzetben nem lehet kiváltságot igényelni az önkormányzattól".

"Az én felelősségem, hogy a fordulat, többek között a marketing, a reklám, a honlap és számos más dolog megújítása, ami ebben a színházban elhanyagolt volt, túl sokba kerül. Az pedig, hogy az elöregedett társulatot diffúz módon fel lehessen tölteni új erőkkel, még több pénzt igényelne" - fejtette ki Verebes István.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés