bezár
 

építészet

2011. 01. 06.
Átépítik és új funkciókkal bővítik Budaörs óvárosát
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Uniós támogatással, több mint egymilliárd forintból szeretné "átszabni" Budaörs óvárosát a helyi önkormányzat, a tervek között szerepel műemléki védettségű épületek helyreállítása, sétálóutcák és egy művészeti központ kialakítása, illetve biopiac létesítése – közölte a polgármesteri hivatal sajtóreferense az MTI-vel.

prae.hu

Nagy Ildikó Emese elmondta, hogy a budaörsiek régi álma válna valóra az óváros megszépítésével, bővítésével, amelyet egy ősszel végzett helyi közvélemény-kutatás eredménye is alátámaszt. Mivel az EU-s pályázaton igényelt 562 millió forintnyi támogatás elnyerésére minden esély megvan (az első fordulón sikerrel túljutottak), és a tervek is elkészültek, várhatóan májusban indulhat, jövő év decemberében pedig befejeződhet az építkezés - tette hozzá.

A pályázatban is részletezett tervek egyike a védett Zichy-major épületegyüttesének helyreállítása eredeti állapotába, illetve művészeti központtá fejlesztése, míg a projekt másik elemeként hangulatos sétálóutcákat alakítanának ki. Az úgynevezett Ébner- és Zichy-korzó keleti oldalán üzletek, kávézók, az emeleti szinteken irodák és lakások épülnek majd - mondta a Pest megyei település sajtóreferense.

A projekt része a Templom tér, és vele együtt az ott található első városi patika műemléki felújítása, illetve egy kis, a helyi termelők portékáját is befogadó biopiac létesítése. Ha minden a tervek szerint halad és a város túljut az EU-s pályázat második fordulóján, akkor a konzorciumi partnerek önerejével együtt rendelkezésre álló több mint egymilliárd forintból öt térfigyelő kamerát is beszereznek az új városközpont biztonsága érdekében.

Az óváros megújításával kapcsolatos terveket a napokban lakossági tájékoztatón mutatja be a polgármesteri hivatal a helyieknek – közölte Nagy Ildikó Emese.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Az építészet mint idea és realitás a 80-as évek Magyarországán
építészet

Beszámoló a 18. Velencei Építészeti Biennáléról
építészet

A végeredmény nem feltétlenül építészeti, hanem társadalmi kérdés is
építészet

Interjú Monika Karczmarczykkal

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés