bezár
 

film

2011. 01. 05.
Producerek és írók is beszálltak az Oscar-versenybe
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A közösségi háló, a Fekete hattyú és az Eredet című film is szerepel azon a jelöltlistán, amelyet a hollywoodi filmproducerek és írók állítottak össze a legjobb film és a legjobb forgatókönyv kategóriában.

prae.hu

Az Amerikai Producerek Céhe (PGA) és az Amerikai Írók Céhe (WGA) évről-évre megnevezi az általa tíz legjobbnak tartott filmet. Mivel a két szakmai szervezet sok tagja egyúttal az Oscar-díjról döntő Amerikai Filmakadémia tagja is, a kiválasztott produkciók joggal érezhetik magukat Oscar-közelben.

A producerek a kedden nyilvánosságra hozott lista szerint idén A közösségi háló, a Fekete hattyú, A király beszéde, a The Fighter, a 127 Hours, az Eredet, a The Kids Are All Right, a Tolvajok városa, a Toy Story 3. és A félszemű című filmet tartották a legjobbnak.

Az írók két csoportra bontva tálalták nevezettjeiket. A legjobb eredeti forgatókönyvek közé került a The Fighter, a Fekete hattyú, a The Kids Are All Right, az Eredet és az Adni jó. A legkiemelkedőbb adaptált forgatókönyvek közé A közösségi háló, a 12 Hours, a Tolvajok városa, A félszemű, valamint az I Love You Phillip Morris jutott be.

A két céh dokumentumfilmes és tévés jelölteket is állított. A PGA legjobb tévédráma jelöltjei között a Breaking Bad, a Dexter, a Lost - Eltűntek, a Mad Men - Reklámőrültek, a True Blood - Inni és élni hagyni szerepel. A legjobb tévékomédia címéért A stúdió, a Félig üres, a Glee - Sztárok leszünk!, a Modern család, illetve A hivatal verseng.

A producerek január 22-én, az írók pedig február 5-én adják át díjaikat Los Angelesben. Az Oscar-nevezéseket január 25-én hozzák nyilvánosságra, a Filmakadémia díjait pedig február 27-én osztják ki.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Alex Garland: Polgárháború

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés