bezár
 

irodalom

2011. 01. 04.
Junior Prima-díjasok koncertsorozata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén is hangversenysorozaton mutatkoznak be a Junior Prima-díjas fiatal muzsikusok a budai Bartók Béla Emlékházban: elsőként Baráti Kristóf hegedűművész ad koncertet január 10-én hétfőn.

prae.hu

Baráti Kristóf először Eugene Ysaye Jacques Thibaud-nak ajánlott hegedű szólószonátát adja elő. Ezután Bach d-moll partitája hangzik el. Műsorának második része is egy szólószonátával kezdődik, amely Bartók híresen nehéz alkotása. Végül Ernst A nyár utolsó rózsája című darabja hangzik el - mondta el az MTI-nek Jakobi László, a koncert szervezője.

Mint arra utalt, a sorozat célja, hogy megismertesse a magyar közönséggel azokat a fiatal tehetségeket, akik a világ jelentős zenei versenyein is nagy eredményeket érnek el. Baráti Kristóf épp a párizsi Jacques Thibaud hegedűversenyen szerezte első versenytapasztalatát és egy második díjat.

A brüsszeli Erzsébet királyné versenyen közönségdíjat, az olaszországi Lipizer versenyen pedig első helyet szerzett. 2010 őszén elnyerte a moszkvai Paganini verseny fődíját.

Baráti Kristóf december 10-én ugyanezzel a műsorral szerepelt a Richter által alapított Decemberi éjszakák elnevezésű fesztiválon Moszkvában. A fiatal muzsikus a Stradivarius Társaság jóvoltából egy 1703-as, Lady Harmsworth nevű Stradivarin játszik.

Baráti Kristóf zenész családból származik, édesanyja hegedűs, édesapja csellista. Zenei tanulmányait édesanyjával kezdte, majd Caracasban Emil Friedman professzor irányításával folytatta. 12 éves korában nyert felvételt a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Előkészítő Tagozatára, ahol Tátrai Vilmos és Szenthelyi Miklós voltak a mesterei.

A sorozatban február 7-én Fenyő László gordonkaművészt, március 9-én pedig Csáki András gitárművészt hallhatja a Bartók Béla Emlékház közönsége.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Horváth Iván (1948-2024)
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés