bezár
 

film

2011. 01. 03.
Az Utódomra ütök ismét a kasszasikerlista csúcsán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ismét az észak-amerikai kasszasikerlista élén végzett a hét végén az Utódomra ütök című vígjáték.

prae.hu

A lista első öt helyén csupa folytatás és újrafilm végzett. A Ben Siller és Robert De Niro főszereplésével készült Utódomra ütök című filmre péntektől vasárnapig 26,3 millió dollárért (5,5 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők.

Az elmúlt 12 napban a családi komédia összesen 103,2 milliós (21,6 milliárd forintos) bevételt ért el. A sorozat első darabja, a 2000-ben moziba került Apádra ütök sikeres mozis pályafutása négy évvel később a Vejedre ütökkel folytatódott.

A Vejedre ütök bemutatása első két hetében már több mint 160 millió dolláros jegybevételt hozott - emlékeztettek rá a boxoffice-elemzők.

A bevételi lista második helyét 24,5 millió dollárral (5,1 milliárd forinttal) Ethan és Joel Coen westernje, A félszemű című újrafilm foglalta el, amelyre olyan sztárok csábították be a közönséget, mint Jeff Bridges és Matt Damon.

A tavalyi Oscar-díjas Bridgesnek egyébként másik friss bemutatója, a közel 30 éve született Tron című akciófilm folytatása, a Tron: Örökség is az élbolyban szerepel, a lista harmadik helyére került 18,3 millió dolláros (3,8 milliárd forintos) jegybevétellel.

Az amerikai-új-zélandi animációs Maci Laci a negyedik helyet szerezte meg 13 millió dollárral (2,7 milliárd forinttal), ötödikként pedig a Narnia krónikái 3. - A Hajnalvándor útja tartotta magát 10,5 millió dollárral (2,2 milliárd forinttal).

A toplista kilencedik és tizedik helyére 8,5 millió, illetve 7,6 millió dolláros (1,8 milliárd, illetve 1,6 milliárd forintos) jegyeladással az Oscar-esélyesként emlegetett Fekete hattyú című pszichodráma és A király beszéde című történelmi dráma került a hét végén Észak-Amerikában.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Alex Garland: Polgárháború
Csáki László: Kék Pelikan

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés