bezár
 

film

2010. 12. 30.
Özpetek új filmje januártól a Kinóban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Saját identitásának vállalása és a családi vállalkozás folytatása között őrlődik a Szerelem, pasta, tenger (Mine vaganti) főhőse; Ferzan Özpetek török-olasz rendező legújabb játékfilmjét 2011 januárjában mutatja be a budapesti Kino mozi.

prae.hu

A Törökfürdő rendezőjének legfrissebb filmjét a Kinót is üzemeltető Szuez Film forgalmazza - mondta el az MTI-nek a Szerelem, pasta, tenger sajtóvetítése után a mozi vezetője.

Garancsi Ágnes hozzátette: a filmet kizárólag a Kino vetíti január végétől. "A budapesti díszbemutatóra Ferzan Özpeteket is meghívtuk; terveink szerint azon a hétvégén a rendező néhány másik filmjét, például a Törökfürdőt és a Tudatlan tündéreket is műsorra tűzzük" - tette hozzá.

Az Olaszországban 2010 tavaszán bemutatott játékfilm története szerint a Rómában tanuló Tommaso hazatér a félsziget déli "sarkán" fekvő Leccébe, hogy bejelentse: apja elképzeléseivel szemben nem a családi tésztagyár vezetésének fogja szentelni az életét. A népes dél-olasz nagypolgári családban azonban nem csupán Tommaso őriz titkokat...
Özpetek komoly társadalmi kérdéseket is feszegető vígjátéka sikerrel mutatkozott be számos nemzetközi fesztiválon, az Olasz Filmakadémia például a legjobb férfi és női mellékszereplőnek járó David di Donatello-díjjal jutalmazta.

A 108 perces, feliratos Szerelem, pasta, tenger főszerepét a Testvérem első pillantásra című filmből ismert Riccardo Scamarcio alakítja, mellette többek között Nicole Grimaudo, Alessandro Preziosi, Ennio Fantastichini, Carolina Crescentini, Elena Sofia Ricci és Ilaria Occhini tűnik fel. A forgatókönyv Ferzan Özpetek és Ivan Cotroneo munkája, a film zenéjét Pasquale Catalano szerezte, az operatőr Maurizio Calvesi volt.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Luca Guadagnino: Challengers
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés