bezár
 

színház

2008. 05. 30.
Örökös tagság - nyolc új taggal bővült a halhatatlanok társulata
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nyolc új taggal bővült a halhatatlanok társulata: a közönség szavazatai alapján a színészek közül Venczel Vera, Csákányi Eszter, Harkányi Endre és Bálint András, Misura Zsuzsa és Berkes János operaénekes, valamint Volf Katalin és Román Sándor táncművész viselheti az "örökös tag" címet.

Szkéné színház

A művészek lábnyomát pénteken vették le az mtv Napkelte című műsorának stúdiójában; a felvételt vasárnap reggel sugározza a közszolgálati televízió. 

Az örökös tagság kuratóriuma minden kategóriában négy-négy művészt jelölt a halhatatlanok társulata örökös tagjának. Közülük választotta ki a közönség kategóriánként azt a két-két művészt, akinek a lábnyomát a műsorban levették. A fémbe öntött lábnyomokat a tervek szerint ősszel avatják fel a Pesti Broadway-n, a Nagymező utcában. 

Az újonnan megválasztott tagok tiszteletére június 7-én gálaműsort is tartanak a Nemzeti Színházban, a produkció főrendezője Szinetár Miklós.

Első alkalommal 1996-ban választottak örökös tagokat. A Magyar Televízió akkori népszerű kulturális műsora, a Stúdió, valamint a Petőfi rádió azzal a céllal indította el a szavazást, hogy a publikum is adhasson díjat szeretett művészeinek. Az örökös tagok sorába 1999-ig évenként kerültek be újabb művészek. Négyévnyi szünet után 2003-ban újították fel a közönségszavazást. A halhatatlanok társulata most megválasztott művészekkel együtt összesen 84 tagot számlál.
nyomtat

További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés