bezár
 

film

2010. 12. 21.
Megújult BuSho nevezés és életREklám 2011 pályázati kiírás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az elmúlt évekhez hasonlóan még az ünnepek előtt megjelenik a Budapest Short Film Festival, azaz a BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál következő felhívása, immár hetedik alkalommal, és újra apróbb, de annál fontosabb módosításokkal. A pozsonyi AZYL rövidfilmfesztivál is újra meghirdeti életREklám felhívását. A magyarországi lebonyolítást immár harmadszor a BuSho fesztivál vállalta.

prae.hu

Megújult BuSho nevezés

Az elmúlt évekhez hasonlóan még az ünnepek előtt megjelenik a BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál következő felhívása. Továbbra is ingyenesen lehet nevezni a fesztiválra fikciós, animációs és kísérleti kategóriákban 30 percnél rövidebb kizárólag 2008. január 1. után készült alkotásokkal. A korábbi technikai frissítések mellett a legnagyobb módosítás, hogy első alkalommal nemcsak a nevezési lapot lehet online beküldeni, hanem magát a filmet is fel lehet tölteni az előzsűrizéshez, majd a versenybe jutott alkotóktól vetítési kópiát fogunk bekérni. Aki szeretné természetesen hagyományos módon, tehát postán is elküldheti alkotását.
További részletek a BuSho weboldalon!



életREklám 2011 – Európaiak vagyunk!?
(„Valahol Európában”)

A tavalyi átütő magyar siker után, melynek során a nemzetközi döntőben az első és a harmadik helyen is magyar alkotás szerepelt, a pozsonyi AZYL rövidfilmfesztivál újra meghirdeti életREklám felhívását. A magyarországi lebonyolítást immár harmadszor a BuSho (Budapest Short Film Festival) fesztivál vállalta.

A felhívás célja, hogy az alkotók olyan 1 perces filmeket készítsenek, melyek a "reklama na život" szabad fordításban „életREklám” szlogenhez köthetőek. Az idei téma: Európaiak vagyunk!? („Valahol Európában”)

A tavalyi évtől már online is nevezhető alkotásokat ezúttal már az összes Visegrádi országban külön-külön zsűri fogja értékelni és díjazni!

A magyar zsűriben többek között újra részt vesz Bollók Csaba és M. Tóth Géza, akik a prágai döntőre továbbítják az általuk kiválasztott 10 legjobb alkotást.

A budapesti döntő fődíja 1000 USD! A nemzetközi döntőbe került rövidfilmekből kerül majd ki a végső győztes, akinek ezúttal is 3000 EUR a jutalma!

Szintén folytatódik az a sikeres kezdeményezés, hogy nemcsak egyénileg készíthettek filmet, hanem a fesztivál szervezésében megszülető „életREklám workshopok” keretein belül is. Az egyik budapesten, Xantus János vezetésével az SZFE-n lesz, másik pedig a nagyváradi Partiumon, Patrovits Tamás irányítása alatt, február közepén!

Részletek, nevezési lapok:
http://www.busho.hu/upload/2011_eletREklam_HU



nyomtat

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés