bezár
 

film

2010. 12. 20.
Az első filmpremier a világűrben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A világtörténelemben első ízben a világűrben, a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) lesz egy film premierje: Timur Bekmambetov rendező Fenyőfák című filmjét elsőként az űrhajósok láthatják kedden.

prae.hu

Ezt Moszkvában jelentette be a film forgalmazója azzal, hogy az ISS lakói a mozi után elmondják majd benyomásaikat a filmről a földi repülésirányító központtal (CUP) történő következő kapcsolatfelvétel során, s erre az eseményre meghívtak újságírókat is a Moszkva melletti Koroljovóban lévő központba.

A film 90 perces, ez alatt az űrállomás egy egész fordulatot tesz a Föld körül, és amint vége a vetítésnek, máris meg lehet majd hallani az űrbeli "kritikusok" véleményét.

Bekmambetov ma talán a legsikeresebb orosz filmrendező, pályáját reklámfilmekkel kezdte. Legismertebb alkotásai a 2004-ben készül Éjjeli őrjárat, továbbá a két évvel későbbi folytatás, a Nappali őrjárat, mindkettőnek a forgatókönyvét is maga jegyezte. Emellett 2008-ban hollywoodi rendezőként is sikeresen bemutatkozott a Wanted című alkotással.

A fenyőfák című film újévi komédia, és nagy várakozás előzi meg, tekintettel arra, hogy a műfajban remekművek is készültek a szovjet időkben, s Bekmambetov az egyiknek a folytatását is megcsinálta már, nagy sikert aratva vele.

Nem nehéz elképzelni, hogy milyen hatással lesz az előzmények után a példátlan űrreklámkampány.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés