bezár
 

film

2010. 12. 20.
Éji séták és éji alakok - tévéfilmpremier az M1-en
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Éji séták és éji alakok - tévéfilmpremier az M1-en 2010. december 27-én, hétfőn 20:05 perctől mutatják be a Magyar Televízió M1-es csatornáján Miklauzic Bence Éji séták és éji alakok című tévéfilmjét.

prae.hu

A forgatókönyvet Mikszáth Kálmán 1880-as évek elején írt tárcanovellái alapján Hegedűs Bálint írta. Az egy éjszaka történetét elmesélő filmet Miklauzic Bence rendező (Ébrenjárók, A zöld sárkány gyermekei) készítette, operatőre Vecsernyés János volt.

A film két főszereplője Fenyő Iván és Székely B. Miklós. A fontosabb mellékszerepekben Lengyel Ferencet, Bánfalvi Esztert, Gazsó Györgyöt, Molnár Erikát, Egyed Attilát és Keresztes Tamást láthatjuk.
Éji séták és éji alakok
Az Éji séták és éji alakok című tévéfilmet Mikszáth Kálmán az 1880-as évek elején írt tárcanovelláinak karakterei, hangulatai és motívumai ihlették. A történet szerint Rikner Mihály (Fenyő Iván) a Pesti Hírlap szerkesztője egy éjszaka találkozik lapja egykori szedőjével, Gimey Jánossal (Székely B. Miklós). Gimey öngyilkossághoz készülődik a hídon, mert két hete megharapta egy veszett kutya. Felajánlja, ha a szerkesztő meghívja egy vacsorára, akkor végignézheti egy veszett ember utolsó éjszakáját: őrülettel, agóniával és borzalmas kínhalállal. Az „utolsó vacsora” során a Vörös Kakas vendéglőben felbukkannak a pesti nyomornegyed jellegzetes alakjai, hogy a különös estét egy kiszámíthatatlan és Rikner Mihály életét végérvényesen megváltoztató végkifejlet felé sodorják.
Éji séták és éji alakok
Film Positive Prod.

nyomtat

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Csáki László: Kék Pelikan
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Platon Karataev: Napkötöző
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés