bezár
 

zene

2010. 12. 20.
Háromnapos fesztivállal búcsúzik Pécs
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Háromnapos fesztivállal búcsúzik az évadtól Pécs: Európa egyik idei kulturális fővárosa december 29. és 31. között könnyűzenei koncertekkel, néptánc előadásokkal, étellel és itallal várja a közönséget.

prae.hu

A Pécs2010 program záróeseményének helyszíne a Kossuth tér és az Irgalmasok utcája lesz, utóbbi erre az időre vendéglátósok utcájává alakul. Az utca egyik oldalán sorakoznak majd a faházak, előttük teljes hosszúságban egy "nagy asztalhoz várjuk a város lakosságát" - áll a Pécs2010 Sajtóiroda közleményében, amelyet hétfőn jutattattak el az MTI-hez.

December 29-én utcazenész produkciókat láthat és hallhat a közönség a vendéglátósok utcáján felállított kisszínpadon.

Másnap a dél-dunántúli régió népzenei, világzenei és néptáncos előadói közül a Dutár, a Mecsek, a Tanac, a Vizin együttes és a Somogy Táncegyüttes lép fel. Szilveszter este Pécs könnyűzenei életének országszerte ismert előadói kerülnek a középpontba. A közönség olyan csapatoknak és fellépőknek tapsolhat, mint a Punnany Massif, a Singas Project, a Psycho Mutants, Takáts Eszter, a Zagastic és a Ska-Pécs.

"Az év utolsó napja azonban még több különlegességet rejt. Az érdeklődők a szilveszteri koncerten ismerhetik meg azt a több pécsi előadó által felénekelt közös dalt, amely a Punnany Massif Turist Gájd című slágerének erre az alkalomra áthangszerelt változata. A szervezők szerint ez a nóta elsősorban a fiatalokat megszólító igazi pécsi himnusszá válhat" - olvasható az összegzésben.

Az esemény színvonalát emeli az Irgalmasok utcájának színes megvilágítása és a Kossuth térre tervezett éjféli tűzijáték is.
"Az EKF január 10-én tartott pécsi nyitóünnepségén 15 ezer ember vett részt, a várhatóan szintén tömegeket vonzó december végi záró program sokak érthető elvárása volt" - jegyezte meg a Pécs2010 Sajtóiroda.

Gelsenkirchenben szombaton látványos showműsorral, tűzijátékkal, konfettiesővel már lezárult az Európa Kulturális Fővárosa németországi rendezvénysorozata, amelyet idén első ízben nem egy város, hanem a patinás német iparbázis, a Ruhr-vidék (benne olyan városok, mint Essen, Bochum, Duisburg, Dortmund, Gelsenkirchen) mondhatott a magáénak.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés