bezár
 

építészet

2010. 12. 20.
EU-s támogatással újul meg a MOM környéke
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Európai Unió 900 millió forintos támogatásával hozza létre 2011-re a Budapest XII. kerületi Hegyvidéki Önkormányzat a meglévő sport- és szabadidőközpont fejlesztésével a MOM-Gesztenyéskert kulturális, sport- és szabadidőnegyedet - írja a Népszava a hétfői lapszámban.

prae.hu

A MOM Kulturális Központ korábbi funkciói kibővülnek, megújulnak az előadótermek, a színpadtechnika, valamint a kupolaterem is.

A színházteremben vacsorák, bálok vagy egyéb rendezvények alkalmával a nézőtér és a színpad egybenyitásával nagyméretű, egybefüggő teret alakítanak ki.

A Sirály utca is jelentősen átalakul - olvasható a Népszavában. A gépkocsiforgalom megszűnik, az utcai szint megemelésével közösségi teret alakítanak ki. A sétálóutca rendezvénytér és vásártér lesz.

Az utca alá egy háromszintes épület kerül, melynek első szintje – étteremmel és konferenciateremmel – a Gesztenyéskert zöldjére nyílik majd, alatta pedig 110 parkolóhelyes, kétszintes mélygarázs épül.

A Gesztenyéskertben megújul a növényzet és az emlékművek is újjászületnek.

Magyarországon először itt, a Hegyvidéken környezetbarát technológiával, a szennyvíz hőjének hasznosításával fűtik majd az új kulturális, sport- és szabadidőnegyed területén működő közösségi épületeket.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett
építészet

Az építészet mint idea és realitás a 80-as évek Magyarországán
építészet

Interjú Merényi Dáviddal
építészet

Interjú Filip Rybkowskival

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés