bezár
 

art&design

2010. 12. 19.
Tizenkét világhírű műalkotással ünnepel a kétszáz éves londoni múzeum
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A londoni Dulwich Picture Gallery januárban ünnepli fennállásának kétszázadik évfordulóját, ebből az alkalomból egy éven át minden hónapban valamelyik külföldi múzeumtól kölcsön kapott mesterművel lepi meg magát és a látogatókat.

prae.hu

A Havonta egy Mestermű (Masterpiece a Month) elnevezésű kezdeményezés során a londoni múzeum többek között a madridi Prado, a firenzei Uffizi, az amszterdami Rijksmuseum és a brit Royal Collection gyűjteményeinek valamelyik világhírű műalkotását látja majd vendégül egy-egy hónapon át.

"A Dulwich-ot világszerte úgy ismerik, mint a múzeumok történelmének egyik fontos mérföldkövét" - mondta Ian Dejardin, a brit főváros déli részén fekvő galéria igazgatója. "Ezért úgy éreztem, hogy nyugodtan elmehetek meglátogatni azokat a külföldi intézményeket, amelyekkel az elmúlt évek során már dolgoztunk együtt, és felajánljam nekik annak a lehetőségét, hogy egy kölcsön műalkotással lepjenek meg bennünket, amely szerintem igazán elbűvölő üdvözlőkártya lenne. Egy kölcsön, egy mestermű minden hónapban. Olyan ez, mint egy fellapozható naptár" - tette hozzá.

Az egész éven át tartó ünneplés során Vincent Van Gogh Önarckép, Diego Velazquez Don Sebastian de Morra, és David Hockney Mr. és Mrs. Clark and Percy című alkotásai mellett, Vermeer, El Greco, Veronese, Rembrandt, Ingres, Gainsborough és Constable munkái is felkerülnek majd a Dulwich falára.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az acb Galéria Redők című tárlatáról
(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Renaud-Delage: Gru 4
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés