bezár
 

színház

2010. 12. 17.
Rátóti Zoltán a jövő évad terveiről Kaposváron
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új rendezőkkel, dramaturggal, művészeti munkatárssal frissülve, ám az eredeti tervektől eltérően továbbra is a már-már halaszthatatlanul felújításra szoruló épületben tartja meg a jövő évadban is az előadásokat a kaposvári Csiky Gergely Színház társulata - mondta el Rátóti Zoltán, a színház igazgatója pénteken a társulati ülést követő sajtótájékoztatón.

Szkéné színház

Mint mondta: a nagyszínpadon öt felnőtt és két gyerek, a stúdióban pedig három bemutatót terveznek, köztük Tim Carroll, a londoni Globe színház egykori igazgatójának a rendezésében egy még el nem döntött Shakespeare-darabot, karácsony előtt pedig egy ősbemutatót, Háy János és Lovasi András zenés darabját, amelyről sem részleteket, sem címet egyelőre nem lehet tudni.

Hogy pontosan milyen előadásokat láthat majd a közönség, még nem véglegesítették - mondta a direktor, hozzátéve: arról azonban már döntött, hogy művészeti munkatársként, "jobb kezeként" Bérczes László lesz a segítségére, az eddig betöltetlen dramaturgi posztot Németh Virág kapja, s nyolc, köztük több fiatal rendező is bemutatkozik majd Kaposváron.

A jövő évad tehát nem a felújítás, hanem a tartalmi megújulás jegyében telik - jelezte Rátóti Zoltán, utalva ezzel arra, hogy az évek óta húzódó, egyre rosszabb állapotban lévő épület felújítása a tervekkel és reményekkel ellentétben mégsem kezdődhet el. Mint mondta, egy évet még biztosan kibírnak, de hosszú távon a helyzet tarthatatlan.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban

Más művészeti ágakról

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés