bezár
 

színház

2010. 12. 16.
Jövőtánc: Kortárs táncszólók hangszeres kísérettel
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jövőtánc címmel a kortárs táncot és élőzenét ötvöző "kvázi klub" nyílik csütörtökön Budapesten: a Jederman kávéház kirakatba állított pódiumán havonta a kortárs tánc neves hazai, majd később külföldi szólistái egy-egy új vagy a hazai közönség számára még ismeretlen szóló produkcióval mutatkoznak be.

Szkéné színház

A Nemzeti Kulturális Alap és a Szkéné Színház által támogatott sorozat első öt előadásán a táncos társa esténként egy-egy neves, a kortárs zenét, a népzene és a dzsessz hagyományait játékába innovatívan beépítő hazai dzsesszzenész. Egymást segítve, inspirálva, kettejük interakciója által jön létre az aktuális produkció.

Az első esten a sorozat szerkesztője, Kovács Gerzson Péter és Dresch Mihály lép közönség elé.

A bemutatók visszahelyezik jogaiba a színház és tánc alapelemét: a gondolkodó, kétkedő és kérdező, szuverén előadót, aki mondanivalóját, üzenetét a tánc-színpadokon mára túlburjánzó színpadi szcenikai eszközök elhagyásával, az élő, sugárzó, őszinte és meggyőző emberi jelenlétére építve fogalmazza meg - mondta Kovács Gerzson Péter az MTI-nek.

A csütörtöki estet követően január 13-án Baranyai Balázs és Benkő Róbert (nagybőgő), január 27-én Duda Éva és Bakai Márton (hegedű), február 10-én Bora Gábor és Szandai Mátyás (nagybőgő), február 24-én pedig Blaskó Borbála és Márkos Albert (cselló) lép pódiumra a Ráday utcai Jedermannban.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés