bezár
 

zene

2010. 12. 14.
Elárverezték Jackson eddig ismeretlen fotóit
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Összesen kétszázezer euróért (55,2 millió forintért) cseréltek gazdát a Michael Jacksonról tíz évvel ezelőtt készített, eddig ismeretlen fotók egy párizsi árverésen.

prae.hu

Hamuszürke bőrszín, beesett arc, a számtalan műtét következtében eldeformálódott orr: leginkább ez a kép maradt meg a pop 2009-ben elhunyt királyáról. A hétfő este Párizsban kalapács alá került négy nagy portrén, 55 másolaton és 31 kontaktmásolaton viszont egy kecses, szép Michael Jackson látható.

A négy nagy portré kikiáltási ára egyenként ezer euró (278 ezer forint), a másolatok és a kontaktmásolatok indulási ára pedig 500-500 euró volt. A Pierre Bergé & Associés aukciós ház az elegáns Salomon de Rotschild szállodában rendezte az árverést.

A képeket 1999. július végén készítette Párizsban Arno Bani még ismeretlen, fiatal francia fotós. Jackson Invincible című albuma borítójának létrehozásával állítólag egy olyan fotóst akart megbízni, aki még nem dolgozott együtt nagy sztárokkal, így még nem "rontotta meg" a környezet.

A legnagyobb biztonsági intézkedések közepette lezajlott fotózáson egyedülálló portrék születtek: a fotók egyiptomi fáraóként, vörös háttér előtt fekete öltözékben melankolikus szépségként, strasszokkal díszített öltönyben, művészi Pán Péterként kékre festett szemmel ábrázolják a zenészt.

A tíz évvel ezelőtt készült képek végül nem kerültek rá a 2001-ben megjelent, Invincible című albumra, a fotós pedig tíz évre átadta a jogokat a Sony lemezkiadó cégnek.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Renaud-Delage: Gru 4


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés